Samsung satser mere på Tizen i år

0

Kort nyt: I år kommer der flere produkter baseret på Tizen. Z1 har nu rundet et pænt salgstal.

Samsung Z1 er baseret på TizenSamsung Z1 er baseret på Tizen
Samsung Z1 er baseret på Tizen

Samsung er bedst kendt for sine Android-smartphones, men ved siden af arbejder den koreanske elektronikgigant på opbygning af mobilplatformen Tizen.

Den første model, Z1, kom på markedet i Indien tilbage i januar, og siden da er den blevet solgt i Sri Lanka og Bangladesh. Indtil videre har Samsung Z1 solgt over én million eksemplarer i Indien, der betegnes af Reuters som verdens tredjestørste smartphone-marked.

Samsung vil bygge sit eget økosystem via Tizen, som i dag også er platformen på smartwatches samt i det nyeste topmodel-TV. En analytiker peger dog på, at Samsung har brug for flere telefon-modeller, og et endnu større salg, før der for alvor kan tiltrækkes tredjepartsudviklere til platformen.

I maj kunne analysefirmaet Counterpoint i sin rapport, at Z1 var den bedst sælgende smartphone i Bangladesh fra januar til marts.

En person med kendskab til Samsungs planer mener, at Samsung allerede i år vil lancere flere Tizen-baserede telefoner. En talsperson for selskabet har efterfølgende ikke ville kommentere på rygtet.

Test: Samsung Gear S – Tizen smartwatch

Mere til historien

Ud fra hvad man tidligere har hørt på vandrørene, så er Google ikke altid helt tilfredse med Samsungs dispositioner. Eksempelvis da Samsung begyndte at bruge Tizen som platform på et smartwatch frem for Android Wear.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer