Samsung arbejder på en 11K skærm til mobilen

Skærme i den vanvittige høje 11K opløsning er hvad Samsung og 13 andre firmaer arbejder på. Se her hvad den opløsning gør godt for.

Samsung logo

Samsung (Foto: MereMobil.dk)

Opløsningen på mobilen er noget der er blevet skruet gevaldigt op på de seneste par år, ikke mindst på grund af de større skærme, der dominerer i mobilindustrien.

Telefonerne er også noget vi har tættere på vores øjne, og derfor ses pixels nemmere.

Dog skulle man mene, at pixels snart ikke er til at få øje på mere, med de QHD skærme - også kaldet 2K, som flere topmodeller indeholder, men det synes Samsung åbenbart ikke.

De planlægger nemlig, at lave en skærm på svimlende 11K. Den skulle efter sigende kunne skabe en slags 3D-effekt, grundet den høje opløsning. Det skulle kunne lade sig gøre, fordi 11K opløsningen er i stand til, at vise skærmens farver, i en så høj detaljegrad, at der bliver en 3D lignende effekt.

Opløsningen skulle kunne være tilsvarende til ca. 2250 pixels per tomme, hvilket er omkring fire gange højere end de eksisterende Quad HD skærme, som også er til at finde i Samsungs top modeller.

Samsung er ikke alene om projektet

Projektet om at skabe denne mobilskærm, skulle eftersigende kaldes EnDK, og være et projekt med hele 13 firmaer til at arbejde på det, skriver Electronic Times Korea.

Regeringen i Syd Korea investerer eftersigende 26,5 millioner dollars over fem år i projektet, som angiveligt skulle blive vist i 2018 til De olympiske lege i Pyeongchang, som aller tidligst.

Mere til historien

4K er blevet den nye høje opløsnings-standard for medie indhold, men er endnu ikke nået til mobilerne endnu. Der vil dog nok ikke gå længe før vi begynder at se det, når man ser på den vilde udvikling igennem de seneste par år.

Læs også
- Rygte: Apple på vej med 12.9” iPad med 4K opløsning

Jeg er vild med designet på Galaxy Watch6 Classic

VIDEO: Flot design og gode sundhedsfunktioner, men desværre en del fejl i brugeroplevelsen - dog stadigvæk det bedste Android-smartwatch.

(mere…)
Samsung på vej med ny produktkategori

Samsung kan være på vej ny produktserie. Der er måske tale om en fingerring med smartfunktioner.

(mere…)
Samsung klar med anden generation af Freestyle

Samsung har tidligere lanceret en rigtig smart bærbar projektor, som giver storskærmsoplevelser alle steder. Nu er anden generation klar.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch6 Classic test | Som at have en læge i lommen

TEST: Designet er mega fedt! Mængden af sundheds- og motionsdata er enormt! Når Samsung i mål? Læs min test af Galaxy Watch6 Classic.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold5 test | én STOR forskel

TEST: Der er én stor forskel fra Galaxy Z Fold4 til Z Fold5, men er det nok til at retfærdiggøre den høje pris? Læs min test af Samsung Galaxy Z Fold5 og få svaret.

(mere…)
Samsung klar med The Frame til Disney-fans

KORT NYT: Er du fan af Disney og står og skal have et nyt TV, så er Samsung klar med The Frame i en særlig ”Disney 100 Edition”.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram