Samsung arbejder på en 11K skærm til mobilen

Skærme i den vanvittige høje 11K opløsning er hvad Samsung og 13 andre firmaer arbejder på. Se her hvad den opløsning gør godt for.

Samsung logo

Samsung (Foto: MereMobil.dk)

Opløsningen på mobilen er noget der er blevet skruet gevaldigt op på de seneste par år, ikke mindst på grund af de større skærme, der dominerer i mobilindustrien.

Telefonerne er også noget vi har tættere på vores øjne, og derfor ses pixels nemmere.

Dog skulle man mene, at pixels snart ikke er til at få øje på mere, med de QHD skærme - også kaldet 2K, som flere topmodeller indeholder, men det synes Samsung åbenbart ikke.

De planlægger nemlig, at lave en skærm på svimlende 11K. Den skulle efter sigende kunne skabe en slags 3D-effekt, grundet den høje opløsning. Det skulle kunne lade sig gøre, fordi 11K opløsningen er i stand til, at vise skærmens farver, i en så høj detaljegrad, at der bliver en 3D lignende effekt.

Opløsningen skulle kunne være tilsvarende til ca. 2250 pixels per tomme, hvilket er omkring fire gange højere end de eksisterende Quad HD skærme, som også er til at finde i Samsungs top modeller.

Samsung er ikke alene om projektet

Projektet om at skabe denne mobilskærm, skulle eftersigende kaldes EnDK, og være et projekt med hele 13 firmaer til at arbejde på det, skriver Electronic Times Korea.

Regeringen i Syd Korea investerer eftersigende 26,5 millioner dollars over fem år i projektet, som angiveligt skulle blive vist i 2018 til De olympiske lege i Pyeongchang, som aller tidligst.

Mere til historien

4K er blevet den nye høje opløsnings-standard for medie indhold, men er endnu ikke nået til mobilerne endnu. Der vil dog nok ikke gå længe før vi begynder at se det, når man ser på den vilde udvikling igennem de seneste par år.

Læs også
- Rygte: Apple på vej med 12.9” iPad med 4K opløsning

Er Samsung Galaxy S23 FE på trapperne?

Ifølge de nyeste rygter tyder det på, at Samsung Galaxy S23 FE vil komme før Galaxy Z Flip5 og Galaxy Fold5.

(mere…)
Nu er Norlys Play klar til Samsung tv

Ejere af Samsung TV-skærme, som er Norlys-kunder, har nu fået en TV-app.

(mere…)
Samsung kan miste eksklusivitet

Da Samsung lancerede Galaxy S23-serien var det med en eksklusiv Snapdragon-processor, men måske kommer den i andre Android-modeller.

(mere…)
Salget af ”refurbished”-smartphones stiger

Salget af brugte og renoverede telefoner går frem. Flest foretrækker at købe en refurbished iPhone.

(mere…)
Magisk fotoværktøj fra Galaxy S23 kommer i billigere telefoner

En eksklusiv fotofunktion fra Galaxy S23-serien bliver tilgængelig i andre telefoner.

(mere…)
Samsung Galaxy A54 vs Galaxy S23

VIDEO: Kom tæt på Samsung Galaxy A54 og se om den er værd at købe. Jeg sammenligner også Galaxy A54 med Galaxy S23-serien.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram