Samsung arbejder på en 11K skærm til mobilen

Skærme i den vanvittige høje 11K opløsning er hvad Samsung og 13 andre firmaer arbejder på. Se her hvad den opløsning gør godt for.

Samsung logo

Samsung (Foto: MereMobil.dk)

Opløsningen på mobilen er noget der er blevet skruet gevaldigt op på de seneste par år, ikke mindst på grund af de større skærme, der dominerer i mobilindustrien.

Telefonerne er også noget vi har tættere på vores øjne, og derfor ses pixels nemmere.

Dog skulle man mene, at pixels snart ikke er til at få øje på mere, med de QHD skærme – også kaldet 2K, som flere topmodeller indeholder, men det synes Samsung åbenbart ikke.

De planlægger nemlig, at lave en skærm på svimlende 11K. Den skulle efter sigende kunne skabe en slags 3D-effekt, grundet den høje opløsning. Det skulle kunne lade sig gøre, fordi 11K opløsningen er i stand til, at vise skærmens farver, i en så høj detaljegrad, at der bliver en 3D lignende effekt.

Opløsningen skulle kunne være tilsvarende til ca. 2250 pixels per tomme, hvilket er omkring fire gange højere end de eksisterende Quad HD skærme, som også er til at finde i Samsungs top modeller.

Samsung er ikke alene om projektet

Projektet om at skabe denne mobilskærm, skulle eftersigende kaldes EnDK, og være et projekt med hele 13 firmaer til at arbejde på det, skriver Electronic Times Korea.

Regeringen i Syd Korea investerer eftersigende 26,5 millioner dollars over fem år i projektet, som angiveligt skulle blive vist i 2018 til De olympiske lege i Pyeongchang, som aller tidligst.

Mere til historien

4K er blevet den nye høje opløsnings-standard for medie indhold, men er endnu ikke nået til mobilerne endnu. Der vil dog nok ikke gå længe før vi begynder at se det, når man ser på den vilde udvikling igennem de seneste par år.

Læs også
Rygte: Apple på vej med 12.9” iPad med 4K opløsning

Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Samsung arbejder IKKE på foldbar i mellemklassen

Der har svirret rygter om, at Samsung var på vej med en foldbar i mellemklassen. Det afviser en talsperson nu - selvom døren ikke lukkes helt.

(mere…)
Samsung Galaxy Xcover 7 lækket på billeder

En ny hårdfør smartphone fra Samsung kan være på vej. Nye billeder er lækket af den kommende Galaxy Xcover 7.

(mere…)
Samsung er måske på vej med billig foldbar

Det forlyder, at Samsung er på vej med en billig foldbar smartphone, hvilket måske kan være med til udbrede den formatet til flere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram