Apple Pay er lanceret i Europa

Briterne har som de første uden for USA fået mulighed for, at benytte mobilbetalingen Apple Pay med de nyeste iPhone-modeller.

Apple Pay (Foto: Apple)

Apple Pay (Foto: Apple)

Herhjemme får flere og flere supermarkeder, butikker og lignende åbnet op for mobilbetalingen – særligt med MobilePay, men uden for Danmarks grænser er der også andre tjenester som hitter.

MobilePay-betaling hos McDonald’s

Storbritannien er blevet det første land uden for USA, hvor Apple har lanceret deres mobilbetalingstjeneste Apple Pay.

 – Apple Pay – mobilbetaling på Apples måde

Det betyder, at briterne nu vil kunne bruge iPhone 6, iPhone 6 Plus eller Apple Watch til betaling i metroen, på kaffebarer, supermarkeder m.m. hvis de indkøbte varer samlet koster mindre end 20 pund.

Samlet set er der omkring 250.000 betalingssteder i Storbritannien, som er klar til at tage imod Apple Pay. Grænsen på 20 pund vil stige til 30 pund i september og en opdatering af betalingsterminalerne vil gøre, at større betalinger vil kunne modtages. Det skriver Business.dk.

 – Apple Pay møder modstand fra kæmpekæder

Apple Pay

Apple Pay (Foto: Apple)

Ligesom der på det danske marked er flere muligheder når det kommer til mobilbetaling, så er Apple Pay heller ikke den eneste løsning i Storbritannien. Og omkring fem procent af briterne bruger allerede mobilbetaling ugentligt.

Google ventes også at lancere deres mobilbetalingssystem Android Pay og Samsung har meldt deres Samsung Pay klar til lancering i løbet af året i Sydkorea, USA og Europa. Og både Google og Samsung har udviklet et system, som kan benyttes på de eksisterende betalingsterminaler, hvilket kan gøre de når bredere ud end Apple Pay.

Sådan fungerer Apple Pay

Apple Pay (Foto: Apple)

Apple Pay (Foto: Apple)

Apple Pay fungerer som en digital tegnebog, hvor kreditkortoplysningerne lægges ind i Apples Passbook-applikation, så de ikke gemmes på telefonen.

Efterfølgende er systemet klar til brug i både fysiske butikker samt til betaling på nettet. På nettet virker Apple Pay ligesom PayPal.

Hvad køber danskerne på mobilen?

Modsat andre betalingssystemer videregives kreditkortoplysningerne ikke til den butik man handler. Butikken får en engangsmeddelelse, der giver tilladelse til én gang at hæve det pågældende beløb.

Det betyder også, at Apple ikke har mulighed for at følge de enkelte betalinger. Dog kan Apple, hvis GPS-funktionen i telefonen er slået til, følge hvor man befinder sig når man køber. Og køber man en applikation i App Store med Apple Pay, så kan de se hvad man har betalt, hvornår og til hvem – dog kender de ikke kundens identitet.

Apple Pay

Apple Pay (Foto: Apple)

Det er muligt at benytte fingeraftrykssensoren som godkendelsesmetode – ligesom hvis man eksempelvis godkender køb af en applikation fra App Store.

 – Myterne om sikkerheden i mobilbetaling

For at benytte Apple Pay kræver det, at ens bank eller kreditkortfirma har en aftale med Apple. Ifølge Financial Times tager Apple nemlig 0,15 procent af hver betaling.

Der er ikke offentliggjort nogle planer om, at Apple Pay vil blive tilgængeligt i andre lande end USA og Storbritannien.

Mere til historien

Det er kun de nyeste iPhone-modeller og Apple Watch, som virker med Apple Pay, da det kræver en særlig NFC-betalingschip, der kommunikerer med betalingsterminalerne.

Læs også:
Mobilbetaling udfordres af Dankortet
Podcast: Mobilbetaling – måske dansk kickstart

Apple overvejer radikalt skifte i kamera-design

RYGTE: Hvis man skal tro rygterne, så arbejder Apple på et radikalt skifte, hvad angår kameraet.

(mere…)
iOS 18.2 er udgivet – Her er nyhederne

iOS 18.2 er frigivet, og selvom vi ikke har Apple Intelligence herhjemme endnu, er der stadig nyheder til os.

(mere…)
iPhone-monopol på mobilbetalinger er brudt i Norge

Vipps MobilePay er verdens første Apple Pay-alternativ, der bruger iPhones NFC-teknologi.

(mere…)
Flere store Mac-ændringer er på vej

RYGTE: Apple arbejder på flere store ændringer til Mac og en tilføjelse, som nogle nok har ønsket længe.

(mere…)
PlayStation VR2 med Apple Vision Pro?

KORT NYT: Apple og Sony arbejder på at få PlayStation VR-controllere til Vision Pro.

(mere…)
Apple sagsøgt for over 1 milliard dollars efter droppet funktion

Et milliardstort søgsmål mod Apple er indgivet i Northern California, efter Apple droppede et tiltag grundet sikkerhedsrisici.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram