Telenor har gjort NorthSide mobilklar

1

I den kommende weekend indtager omkring 35.000 festivalgæster Århus med deres mobil. For at klare presset har Telenor opsat deres største mobilmast.

Mobilmasten på NorthSide (Foto: Telenor)
Mobilmasten på NorthSide (Foto: Telenor)

Tusindvis af festivalgæster indtager Ådalen i Århus fra fredag til søndag når årets NorthSide-festival løber af staben. Det betyder også et øget pres på mobilnetværket. Derfor har Telenor opsat deres største rullende mobilmast – en lille sag på 21,5 tons.

Den rullende mobilmast skal være med til at sikre en god mobildækning når festivalgæsterne SMS’er, tweeter, uploader billeder og lignende på de sociale netværk under koncerterne med blandt andet Wu-Tang Clan, The Johnsons og The Black Keys.

Mobilmasten og fundamentet vejer tilsammen 21,5 tons.

Foruden opsætningen af mobilmasten så forbereder Telenor også syv omkringliggende mobilmaster i området på den ekstra belastning, som weekendens festival vil udsætte dem for.

– ”Mobiltelefonen er med årene blevet en integreret del af festivaloplevelsen. Mange af gæsterne på NorthSide er unge med en smartphone, og de deler deres koncertoplevelser med venner og familie via de sociale medier. Fra den første tone slås an i Ådalen, vil en enorm mængde billeder og videoklip blive uploadet på Facebook, YouTube og Instagram. Derfor har vi opsat vores største mobile mast, som styrker netværket til tale, SMS og mobilt internet,” siger Kim Krogh Andersen, netværksdirektør i Telenor.

Kim Krogh Andersen slår dog også fast, at de ikke kan garantere optimal dækning minut for minut, men de gør hvad de kan for at sikre en så god kundeoplevelse som overhovedet muligt.

Foruden ved NorthSide har Telenor også sikret ekstra mobildækning ved årets folkemøde i Allinge på Bornholm. De kommende måneder bliver også travle for Telenors mobilmaster. I løbet af sommeren skal i alt 50 festivaller og koncerter besøges.

 – Folkemødet får ekstra mobildækning

Mere til historien

I sidste uge blev datatrafikken i Telias netværk fordoblet ved københavnerfestivalen Distortion. Dette er en festival, hvor man ikke blot kan indsætte ekstra master pga. de snævre gader og bygninger. Derfor er Distortion en udfordring for teleselskaberne rent netværksmæssigt.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer