Telenor har gjort NorthSide mobilklar

I den kommende weekend indtager omkring 35.000 festivalgæster Århus med deres mobil. For at klare presset har Telenor opsat deres største mobilmast.

Mobilmasten på NorthSide (Foto: Telenor)

Mobilmasten på NorthSide (Foto: Telenor)

Tusindvis af festivalgæster indtager Ådalen i Århus fra fredag til søndag når årets NorthSide-festival løber af staben. Det betyder også et øget pres på mobilnetværket. Derfor har Telenor opsat deres største rullende mobilmast – en lille sag på 21,5 tons.

Den rullende mobilmast skal være med til at sikre en god mobildækning når festivalgæsterne SMS’er, tweeter, uploader billeder og lignende på de sociale netværk under koncerterne med blandt andet Wu-Tang Clan, The Johnsons og The Black Keys.

Mobilmasten og fundamentet vejer tilsammen 21,5 tons.

Foruden opsætningen af mobilmasten så forbereder Telenor også syv omkringliggende mobilmaster i området på den ekstra belastning, som weekendens festival vil udsætte dem for.

- ”Mobiltelefonen er med årene blevet en integreret del af festivaloplevelsen. Mange af gæsterne på NorthSide er unge med en smartphone, og de deler deres koncertoplevelser med venner og familie via de sociale medier. Fra den første tone slås an i Ådalen, vil en enorm mængde billeder og videoklip blive uploadet på Facebook, YouTube og Instagram. Derfor har vi opsat vores største mobile mast, som styrker netværket til tale, SMS og mobilt internet,” siger Kim Krogh Andersen, netværksdirektør i Telenor.

Kim Krogh Andersen slår dog også fast, at de ikke kan garantere optimal dækning minut for minut, men de gør hvad de kan for at sikre en så god kundeoplevelse som overhovedet muligt.

Foruden ved NorthSide har Telenor også sikret ekstra mobildækning ved årets folkemøde i Allinge på Bornholm. De kommende måneder bliver også travle for Telenors mobilmaster. I løbet af sommeren skal i alt 50 festivaller og koncerter besøges.

 - Folkemødet får ekstra mobildækning

Mere til historien

I sidste uge blev datatrafikken i Telias netværk fordoblet ved københavnerfestivalen Distortion. Dette er en festival, hvor man ikke blot kan indsætte ekstra master pga. de snævre gader og bygninger. Derfor er Distortion en udfordring for teleselskaberne rent netværksmæssigt.

Kan 3 overhale Telenor?

3 har slået Telia, men kan de presse sig foran Telenor? Ja, siger en teleanalytiker.

(mere…)
Her Danmarks bedste og dårligste mobilnet

TDC har det bedste mobilnet i Danmark, mens teleselskabet 3 overrasker positivt. Telia skraber bunden på flere parametre.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
Telia og Telenor siger farvel til 3G

Telia og Telenor siger endegyldigt farvel til 3G-netværket i slutningen af sommeren 2022. I stedet sættes der tempo på 5G-udrulning og opgradering.

(mere…)
TDC NET: 4 Gbit/s download over mmWave

Med 5G over mmWave kan man downloade rigtigt hurtigt viser ny test gennemført af TDC NET og Ericsson. 4 Gbit/s er rundet.

(mere…)
Der kommer turbo på 5G i 2022

2021 blev året, hvor 5G for alvor blev udrullet i Danmark. 2022 bliver året, hvor 5G bliver 'mainstream' og med turbo på hastigheden.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram