Folkemødet får ekstra mobildækning

0

Når 22.000 deltagere og deres mobiltelefoner indtager Allinge på Bornholm, så er Telenor klar med ekstra kapacitet.

Det forventes, at der hver dag strømme omkring 22.000 deltagere ind til den lille nordbornholmske by Allinge til det årlige folkemøde. Alle deltagere har selvfølgelig en forventning om at kunne ringe, sende SMS, tweete og uploade indhold på de sociale medier, upåagtet at hele Allinge er mere tætpakket end sildene på Nordbornholms Røgeri. Telenor er derfor klar med ekstra kapacitet til at håndtere det voldsomme pres på mobilmasterne.

Mobilmast telemast
Mobilmast i Jylland (Foto: MereMobil.dk)

Telenor har opsat en ekstra mobilmast på havnen ved Allinge, nord for Nordbornholms Røgeri. Samtidig er mobilmasten ved stadion opgraderet med en såkaldt event-setting, så den kan håndtere flere samtidige brugere end normalt.

– “Vi øger kapaciteten i vores mobilnetværk i de fire dage, Folkemødet varer. Erfaringen viser, at netværket kommer til at gløde, for det at kunne dele og uploade sine oplevelser er en del af det at gå til Folkemøde. Mængden af tweets, SMS’er og billeder og videoklip, der lægges på Facebook, Instagram og YouTube stiger eksplosivt fra det øjeblik deltagerne ankommer til Allinge,” siger Kim Krogh Andersen, netværksdirektør i Telenor i en pressemeddelelse.

– “Mobilen er vores faste følgesvend, når vi er til Folkemøde, festival eller festuge. Der er faktisk ikke meget, der kan skabe større frustration, end når man ikke kan dele sine oplevelser med venner og familie undervejs. Derfor skruer vi betragteligt op for vores mobilnetværk. Med det store antal besøgende kan vi dog ikke udelukke, at der kan forekomme tidspunkter, hvor vores anstrengelser for en god kundeoplevelse kommer til kort,” siger Kim Krogh Andersen.

Det er ikke kun til Folkemødet, Telenor står klar med ekstra kapacitet til mobilbrugerne. Efter Folkemødet venter nogle travle måneder, hvor Telenor har fire lastbiler med ekstra mobilmaster på landevejene. I alt 50 festivaller og andre udendørsbegivenheder får besøg af Telenor i løbet af sommeren.

Mere til historien

Udover øget mobildækning har arrangørerne af Folkemødet også sørget gratis Wi-Fi netværk, der i år er har udvidet dækning og fået tilføket ekstra kapacitet i forhold til sidste år. Det er Globalconnect, der leverer den gratis Wi-Fi løsning via datterselskabet Bornfiber.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer