TDC lukker for download af musik til PC’er

3

TDC Play Musik tilbyder ikke længere download af musik. Tjenesten bliver fremover ren streaming.

TDC Play (Foto: TDC)
TDC Play (Foto: TDC)

Siden åbningen af TDC Play i 2008 har tjenesten tilbudt download af musik til computeren, men den 28. juni 2015 er det slut. Fra denne dato kan musikken ikke længere afspilles lokalt på din computer.

Grunden er, at Microsoft ikke længere vedligeholder DRM-beskyttelsen i Windows Media Player.

Valget fra TDC var, at bruge udviklingsressourcer på en ny form for beskyttelse af musikken, eller en fremadrettet fokusering på streaming.

– ”Download til PC var ikke specielt anvendt. Derfor har det været en overvejelse af, om vi skulle bruge ressourcerne til gavn for de mange eller til gavn for de få,” fortæller TDC til MereMobil.dk.

– ”Årsagen til at vi træffer denne beslutning nu, er at den Microsoft DRM-løsning vi anvender afvikles d. 1. juli 2015. Kort sagt, så er situationen sådan, at vi står over for valget mellem at skulle udvikle og implementere ny løsning eller fokusere vores ressourcer på andre områder, som kommer langt flere kunder til gode. Vi har valgt at fokusere på sidstnævnte,” lyder det fra TDC.

TDC giver brugere af downloaded musik mulighed for, at få numrene markeret som favoritter på TDC Play Musik applikationen. Det sker via tdcplay.dk > Musik > Min Musik > Downloads.

Markedet for musik har udviklet sig i retning af streaming på bekostning af fysisk pladesalg og køb af digital musik som download. Den nyeste tjeneste på markedet er Apple Music, som sætter stillet i ved udgangen af juni 2015.

Apple betaler alligevel kunstnerne i prøveperioden

Mere til historien

TDC var det første teleselskab i Danmark til at tilbyde musik, som en del af mobilabonnementet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer