Rødt Kort app skaffer vejhjælp på bilferien

TIP: Rødt Kort applikationen skaffer lokal vejhjælp, ambulance og politi uanset hvor i Europa du er.

Rødt Kort SOS app

Skærmbilleder fra Rødt Kort applikationen

Går bilen i stykker, eller sker der andre former for uheld på bilferien, kan gode råd være dyre, såfremt man ikke er lokalkendt. Det er eksempelvis ikke let at skaffe hjælp, hvis ikke man ved hvor man er, eller ikke taler sproget.

Er ulykken ude, eller bilen ikke vil mere, kan du med fordel have applikationen Rødt Kort på din smartphone.

Med Rødt Kort kan der tilkaldes lokal autohjælp, politi, brandfolk eller lokal ambulance. Applikationen indsamler blandt andet GPS-oplysninger om hvor du befinder dig, og sender dem videre til SOS Internationals alarmcentral, der sammen med brancheorganisationen Forsikring & Pension har udviklet applikationen.

– ”App’en skaber tryghed på rejsen. Man kan med få klik fx tilkalde lokal autohjælp. Med en Rødt Kort app på telefonen, kan danskerne nemmere håndterer en ulykke på bilferie i Europa,” siger Anja Lintrup Sørensen, konsulent i Forsikringsoplysningen hos Forsikring & Pension.

Når SOS International har oplysningerne, kontakter SOS den relevante hjælp for dig. Efterfølgende kan en skade også anmeldes via app’en.

Rødt Kort applikationen findes til både iOS og Android, og den er gratis at hente. Du skal være opmærksom på, at applikationen vil kræve dataforbindelse, før den kan fungere.

Tip om forsikring: Hvis skolens iPad går i stykker

Mere til historien

SOS International er, ifølge FDM, din kaskoforsikrings alarmcentral. Den har åbnet døgnet rundt, hele året.


Avatar

Om John G.

John G. er journalist, mobilekspert og foredragsholder. Han skriver artikler, analyser og anmeldelser til bl.a. Ekstra Bladet og Jyllands-Posten. Du kan også opleve John G. som ekspert i medier som DR, Aftenshowet, Go' Aften Danmark, TV 2 News og DR P3, samt en lang række radioer og udgivelser.