I 2017 forsvinder udlandspriserne måske

1

Mandag sætter det lettiske formandskab sig til forhandlingsbordet, og forsøger at lave en ny roamingprisaftale med Europaparlamentet.

Roaming

Der er gode nyheder til mobilbrugere, der rejser i udlandet. Fra næste år får mobilpriserne måske et stort hak nedad, og i 2017 forsvinder de dyre roaming-takster måske helt inden for EU, skriver Business.dk.

Oprindeligt vedtog EU Parlamentet i 2014, under de danske EU-formandskab, en afskaffelse af roaming ved udgangen af 2015, men politiske benspænd fra særligt de sydeuropæiske lande, fik beslutningen skudt til hjørne, så roamingafskaffelsen først ville blive gennemført fra 2018.

Mandag den 29. juni mødes det lettiske formandskab i EU med Europaparlamentet, og gør et forsøg på, at lukke en aftale, så mobilkunderne i de 28 EU-lande vil kunne benytte telefoni og data.

Ifølge oplysninger Berlingske er i besiddelse af, vil der, formodentlig i april 2016, blive en markant tvangsnedsættelse af priserne, der i praksis vil opleves som en 70 procent nedsættelse. Året efter bliver der måske omkring sommerferiens start tale om en egentlig afskaffelse af roaming.

Når roamingentakster på et tidspunkt afskaffes, skal de lokal telemyndigheder holde øje med, at teleselskaberne ikke hæver priserne på de lokal abonnementer, i et forsøg på at hente det som tabes på roaming. I Danmark ligger denne opgave hos Erhvervsstyrelsen.

Guide Det koster billig udlandstelefoni på ferien

Priserne i udlandet er løbende blevet billigere, men det er fortsat meget dyrt, når mobilen anvendes uden for landets grænser. I vores guide kan du se hvad mobilbrug koster denne sommerferie.

Mere til historien

I Danmark har både Telia, Telenor og TDC forskellige udlandstelefoniløsninger, men 3 er det selskab, som har været mest konsekvent. Med 3 Like Home kan telefonen nu i over 20 lande, benyttes på samme vilkår som lokalt i Danmark.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer