Folkemødet: Smartphones erstatter TV-kameraet

Kort nyt: TV 2 Bornholm bruger smartphones og YouTube til at dække Folkemødet.

Smartphonen har forlængst taget livet af det klassiske videokamera i almindelige danske hjem, og nu ser det måske også skidt ud for de professionelle TV-kameraer. Under dette års Folkemøde i Allinge på Bornholm har TV 2 Bornholm nemlig droppet de store kameraer til en del af reportagerne fra solskinsøen.

TV 2 Bornholm har nemlig udstyret et par journalister med en smartphone i stedet for et traditionelt kamera, og med smartphonene i hånden kan journalisterne lave et interviews lynhurtigt, hvorefter den med det samme kan sendes online på Tv 2 Bornholms YouTube kanal.

Udover selve smartphonen er journalisterne udstyret med en lille clips-mikrofon, så lyden bliver optimal samt et håndholdt stativ, så optagelserne kan laves så rystefrie som muligt – og samtidig forbedrer det ergonomien.

I nedenstående videoklip ses TV2 Bornholms journalist i gang med et Interview med Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen.

Folkemødet er for københavnere med iPhone

Mere til historien

TV2 Bornholms YouTube side kan ses her.


Avatar

Om Johnny K. Olesen

Johnny er freelance-journalist med en meget bred viden indenfor forbrugerelektronik. Hans speciale er netværksteknologier, og andre usynlige teknologier, der er essentielle for forbrugernes oplevelse, men som ikke altid er synlige for dem.