Folkemødet er en ikke-folkelig iPhone-event

Folkemødet er ifølge TDC hverken særlig folkeligt eller bredt funderet i befolkningen. Det er faktisk mest en københavnsk iPhone-event.

Som vi tidligere har fortalt, så giver det mobilselskaberne udfordringer, når 22.000 deltagere mødes på Folkemødet. Men udover problemer med kapacitet omkring den lille Bornholmske by Allinge, så kan TDC, på baggrund af en analyse i TDC mobilnetværk afsløre, at Folkemødet slet ikke er særlig folkeligt eller bredt funderet i befolkningen.

Folkemødet er en københavner-begivenhed (Foto: TDC)

Folkemødet er en københavner-begivenhed (Foto: TDC)

– Folkemødet får ekstra mobildækning

TDC har ved hjælp af data fra mobilnettet kortlagt interessen for Folkemødet i 2014, og tallene viser, at 60 procent af de tilrejsende gæster kommer fra hovedstadsområdet. Yderligere 13 procent kommer fra Sjælland. Tre ud af fire deltagere på mødet kommer altså øst for Storebælt.

Konklusionen er klar; Folkemødet er en københavner-begivenhed der ikke er folkelig for hele Danmark. TDC går faktisk så langt at mobilselskabet betegner Folkemødet som en møde for et professionelt københavnsk iPhone-segment.

– “En mobilmast registrerer alle de telefoner, der har været koblet på den, hvilket giver os en enorm mængde data at arbejde med, så vi eksempelvis ved en anonymiseret behandling af dataene kan kortlægge danskernes rejsemønstre,” forklarer koncerndirektør i TDC Group, Peter Trier Schleidt i en pressemeddelelse fra TDC.

TDC har analyseret alle de danske telefoner, der ikke normalt hører hjemme på Bornholm. Mens københavnere og sjællændere udgør 73 procent af de tilrejsende gæster, tegner Midtjylland sig for 12 procent. Nordjylland er med blot fire procent den region, der er dårligst repræsenteret.

– “Vi har baseret undersøgelsen på data fra de mobilmaster, der var i brug under Folkemødets fire dage i 2014, og samtidig har vi sorteret bornholmere fra, da disse formentlig udgør en stor del lokale, der måske blot lige har kørt forbi i bil og været på en af masterne i et kort øjeblik,” siger Peter Trier Schleidt.

Selvom arbejdsgiverbetalte mobiltelefoner kun udgør en mindre del af landets mobiltelefoner, så er lige over halvdelen, 51 procent, af de tilrejsendes telefoner betalt af arbejdsgiveren. Analysen viser videre, at over halvdelen af gæster med arbejdsgiverbetalte mobiltelefoner bruger en iPhone.

Her kommer de 11.485 tilrejsende danske gæster fra:

  • Hovedstaden 60 procent
  • Sjælland 13 procent
  • Midtjylland 12 procent
  • Sydjylland 6 procent
  • Fyn 5 procent
  • Nordjylland 4 procent

Fakta om analysen

TDC’s master ved området omkring Folkemødet 2014 registrerede i alt 22.269 forskellige mobiltelefoner – TDC havde dengang en markedsandel på 43 procent.

8.574 af mobiltelefonerne var hjemhørende på Bornholm, 11.485 var hjemhørende i det øvrige Danmark, mens 2.210 var udenlandske.

Blandt de udenlandske telefoner udgjorde tyske telefoner 22 procent, mens svenske mobiler udgjorde 12 procent.

Bornholmske mobiler er trukket ud af analysen, da den omhandler de tilrejsende, ligesom de også ville dække over en meget stor andel bornholmere, der blot har passeret en mast ved Allinge, hvor Folkemødet finder sted
51 procent af de tilrejsende danskere havde arbejdsgiverbetalt mobil – generelt blandt TDC Groups mobilkunder udgør erhvervstelefoner 40 procent.

Af gæsterne med arbejdsgiverbetalt mobiltelefon havde 52 procent en iPhone ved Folkemødet 2014, mens Android og Windows Phone fulgte efter med henholdsvis 18 og 3 procent. Øvrige telefoner udgjorde 27 procent.

Mere til historien

Der forventes over 20.000 deltagere på året Folkemøde i Allinge.

Er TDC’s 10 Gbit/s forbindelse til private nødvendigt?

KOMMENTAR: Nu bliver jeg småsur! 10 Gbit/s er unødvendigt og udbyderen ikke fortæller kunderne hele historien om deres forbindelse.

(mere…)
Disse børnespil stjæler dine data – se listen

En ny dansk undersøgelse af mobilspil viser hvilke populære børnespil, der videregiver børn og unges data. Se listen her.

(mere…)
Lukningen af fastnettet i Danmark starter til årsskiftet

TDC Net trækker ved årsskiftet de første stik til fastnettet i Danmark.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Danskerne vilde med live-streaming

DR's årlige rapport om medieudviklingen er på vej og viser, at danskerne er vilde med at streame live.

(mere…)
TDC slukker ADSL-forbindelserne

Hvis din internetforbindelse er baseret på ADSL-teknologi, bliver den lukket.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram