Ericsson: 5G går under jorden

5G-teknologi skal i et pilotprojekt bruges til at forbedre sikkerhed og produktivitet i den svenske mineindustri

Svenske Ericsson, der producerer udstyr til mobilnetværk, har lanceret et pilotprojekt, der vil anvende den kommende 5G teknologi til kommunikation og fjernstyring af maskiner i miner. Projektet er et samarbejde mellem flere svenske virksomheder, og målet er at forbedre produktiviteten og sikkerheden i den svenske mineindustri.5G

Projektet har fået betegnelsen Pilot for Industrial Mobile Communication in Mining, og er en del af 5G for Sweden, som er et projekt, som Ericsson står bag.

5G for Sweden blev lanceret i marts i år, og projektet har hurtigt fået samlet støtte fra store industrielle aktører, universiteter og forskningsinstitutter, der sammen udvikler Informations- og Kommunikationsteknologiske løsninger (IKT) baseret på 5G.

Første konkrete projekt er Pilot for Industrial Mobile Communication in Mining, der består af både nye og eksisterende teknologier, som anvendes til, at styre en lasbil fra Volvo. Lastbilen bruges til at transportere malm i en mine drevet af Boliden.

Det nye fokus på mineindustrien er et samarbejde mellem Ericsson, ABB, Boliden, SICS Svensk IKT samt Volvo Construction Equipment. Målet er for projektet er at finde tekniske løsninger, der kan anvendes i en industri, der traditionelt er blevet anset for at være meget farlig.

Ved at udnytte 5G teknologien, der kan klare minebranchens meget høje krav til reaktionstid og pålidelighed, kan sikkerheden ifølge Ericsson forbedres markant for de personer, der arbejder i minerne - og samtidig kan produktiviteten øges.

Torbjörn Lundahl, Program Manager i 5G for Sweden udtaler i en pressemeddelelse fra Ericssson:

- "En vellykket implementering af 5G-teknologi kan og bør føre til forbedret sikkerhed. Flere opkoblede maskiner og enheder betyder, at færre mennesker behøver at arbejde under jorden. Integrationen mellem over- og underjordiske aktiviteter vil også højne sikkerheden og produktiviteten, samt bidrage til forbedret overvågning og fjernstyring."

- Fremtidens mobilnet bliver ultra pålideligt

Mere til historien

5G er ikke kun højere hastigheder, men går i høj grad ud på Machine-to-machine kommunikation eller "Internet of Things" hvor utallige maskiner konstant udveksler informationer.

Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
iPhone driver 5G frem til rekord

For første gang nogensinde er der på en måned solgt flest smartsphones med 5G-teknologi. iPhone 13 drev salget.

(mere…)
Droner skal transportere mennesker og medicin

Falck vil sende droner med mennesker og blodprøver i luften for at give patienter hurtigere diagnose og bedre behandling. TDC Erhverv leverer 5G-teknologien.

(mere…)
Her Danmarks bedste og dårligste mobilnet

TDC har det bedste mobilnet i Danmark, mens teleselskabet 3 overrasker positivt. Telia skraber bunden på flere parametre.

(mere…)
Telenor og Telia udvider 5G-nettet

Udrulningen af 5G forsætter og 3G lukkes. Her er seneste nyt om Telenor og Telias netværk.

(mere…)
Telia og Telenor siger farvel til 3G

Telia og Telenor siger endegyldigt farvel til 3G-netværket i slutningen af sommeren 2022. I stedet sættes der tempo på 5G-udrulning og opgradering.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram