Ericsson: 5G går under jorden

0

5G-teknologi skal i et pilotprojekt bruges til at forbedre sikkerhed og produktivitet i den svenske mineindustri

Svenske Ericsson, der producerer udstyr til mobilnetværk, har lanceret et pilotprojekt, der vil anvende den kommende 5G teknologi til kommunikation og fjernstyring af maskiner i miner. Projektet er et samarbejde mellem flere svenske virksomheder, og målet er at forbedre produktiviteten og sikkerheden i den svenske mineindustri.5G

Projektet har fået betegnelsen Pilot for Industrial Mobile Communication in Mining, og er en del af 5G for Sweden, som er et projekt, som Ericsson står bag.

5G for Sweden blev lanceret i marts i år, og projektet har hurtigt fået samlet støtte fra store industrielle aktører, universiteter og forskningsinstitutter, der sammen udvikler Informations- og Kommunikationsteknologiske løsninger (IKT) baseret på 5G.

Første konkrete projekt er Pilot for Industrial Mobile Communication in Mining, der består af både nye og eksisterende teknologier, som anvendes til, at styre en lasbil fra Volvo. Lastbilen bruges til at transportere malm i en mine drevet af Boliden.

Det nye fokus på mineindustrien er et samarbejde mellem Ericsson, ABB, Boliden, SICS Svensk IKT samt Volvo Construction Equipment. Målet er for projektet er at finde tekniske løsninger, der kan anvendes i en industri, der traditionelt er blevet anset for at være meget farlig.

Ved at udnytte 5G teknologien, der kan klare minebranchens meget høje krav til reaktionstid og pålidelighed, kan sikkerheden ifølge Ericsson forbedres markant for de personer, der arbejder i minerne – og samtidig kan produktiviteten øges.

Torbjörn Lundahl, Program Manager i 5G for Sweden udtaler i en pressemeddelelse fra Ericssson:

– “En vellykket implementering af 5G-teknologi kan og bør føre til forbedret sikkerhed. Flere opkoblede maskiner og enheder betyder, at færre mennesker behøver at arbejde under jorden. Integrationen mellem over- og underjordiske aktiviteter vil også højne sikkerheden og produktiviteten, samt bidrage til forbedret overvågning og fjernstyring.”

Fremtidens mobilnet bliver ultra pålideligt

Mere til historien

5G er ikke kun højere hastigheder, men går i høj grad ud på Machine-to-machine kommunikation eller “Internet of Things” hvor utallige maskiner konstant udveksler informationer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer