Samsung indrømmer: Kameraerne i Galaxy S6 er ikke ens

16

Galaxy S6-telefonerne har ikke samme kamerasensor i alle produkter på markedet. Se forskellene her og hvordan du tjekker din S6.

Det er ikke unormalt at smartphoneproducenter låner hardware fra hinanden. Det kan være alt fra flash-hukommelse, RAM, skærm-teknologi eller kameraet, der er produceret og udviklet af en konkurrent.

Officielt testfoto med Galaxy S6 (Foto: Samsung)
Officielt testfoto med Galaxy S6 (Foto: Samsung)

Det hænder endda at producenter, såsom Samsung, vælger at bruge forskellige chipsæts, alt efter hvilken del af verden, produktet anvendes i. Når dette sker, plejer Samsung at være vakse nok, til at oplyse kunderne herom – lige indtil nu.

– Samsung Galaxy S6 og S6 Edge test

For ifølge flere tråde, i et forum hos XDA-Developers.com, har Samsung valgt at sælge deres anmelderroste Galaxy S6 og S6 Edge, med forskellige kamera-sensorer.

Ifølge Samsungs pressemateriale og oplyste specifikationer, så bliver enhederne kun solgt med en Sony IMX240 kamerasensor, men nogle brugere er begyndt at opdage, at deres enheder er udstyret med en ISOCELL kamerasensor, produceret af Samsung selv.

– Web-TV: Galaxy S6 og S6 Edge – se før du køber

Det har fået Sammobile.com til at række ud efter en kommentar fra Samsung, der hurtigt melder tilbage med en bekræftelse af brugernes meldinger.

– “Galaxy S6 og S6 Edge anvender kamerasensorer fra flere forskellige leverandører. Ligesom alle teknologier der anvendes i vores produkter, opfylder de vores strenge globale kvalitets-standarder,” udtaler en talsperson fra Samsung.

S6 Edge kamerasensor info
Kamerasensor-info i Galaxy S6 Edge (Foto: MereMobil.dk)

Med overnævnte melding ude, er der ikke længere nogen tvivl. Kamerasensorerne i Galaxy S6 og S6 Edge, kan være forskellige, og der er kun én måde at finde ud af, hvilken din er med.

Sådan ser du hvilken sensor din mobil har

  • Åbn opkalds-appen og indtast følgende nummer: *#34971539#
  • Et skærmbillede med overskriften “CameraFirmware Standard” åbner, hvor du skal klikke på menupunktet “ISP VER CHECK”.
  • Derefter bør der automatisk fremkomme et pop-up billede nede i bunden af skærmen, som viser modelnavnene på kamerasensoren både foran og bagpå.

Hedder ISP Versionen under Rear Camera, “SLSI_S5K2P2_FIMC_IS”, så er det en Samsung ISOCELL kamerasensor der er i din Galaxy S6 model. Hedder betegnelsen derimod, ”SONY_IMX240_FMIC_IS, så er det Sonys IMX240 sensor din smartphone er udstyret med.

Men spørgsmålet der måske er vigtigst at stille for forbrugerne, ”er der forskel på sensorerne”? Til det svar, har Sammobile.com, været ude og knipse en række billeder, med begge versioner.

Se forskellen på ISOCELL og IMX240 sensorerne

Herunder finder du først en række billeder taget med begge sensorer, der står angivet under hvert billede, hvilken sensor der har taget det, efterfulgt af et sammenligningsbillede, så du kan se forskellen.

Mere til historien

Ifølge billederne, er det til at se, at der faktisk er en forskel. Men alt efter de enkelte scenarier, så er det forskelligt hvilken sensor der klarer sig bedst, eller hvad syntes du? Giv dit besyv med i kommentarfeltet herunder. Vores test af S6’erne er foretage med telefoner, som benytter Sonys kamerasensor.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer