Google vil give dig rettighederne tilbage

0

I Android M vil brugerne måske få adgang til styring af rettigheder på applikationer.

Rettigheder til Facebook Messenger
Eksempel på nogle af de rettigheder det kræver, at køre Facebook Messenger på Android.

Applikationer på Android-systemet beder ved installationen brugeren godkende en lang række vidtgående rettigheder, før app’en kan anvendes. Enten siger du ja til alt, eller også kan programmet ikke installeres og bruges.

Ofte har brugeren yderst vanskeligt ved at vide, hvad det betyder, når eksempelvis Facebook Messenger har lov til, at læse dine SMS-beskeder, redigere SMS-beskeder og læse opkaldsloggen. Deaktivering af enkelte tilladelser er der ikke mulighed for, så det er alt eller intet princippet der køres efter.

I den kommende store Android opdatering, benævnt som ”Android M”, åbner Google op for, at brugeren kan bestemme over rettighederne på den enkelte applikation, skriver Business.dk.

Ved udviklerkonferencen Google I/O der afholdes den 28. og 29. maj 2015 vil Google, ifølge Bloomberg, offentliggøre funktionen.

Android apps er generelt under anklage for stor indsamling af mange forskellige oplysninger, som app’en ikke nødvendigvis kan bruge til noget. Business.dk nævner Music Volume EQ som eksempel. Her kontaktes omkring 2.000 adresser uden brugernes viden.

Podcast: Mobilnetværk for begyndere

Mere til historien

Android-telefoner har tidligere fået skyld for, at skabe langt mere signaleringstrafik end andre systemer, hvilket belaster mobilnetværkene. Signaleringen kan skabe flaskehalse i netværkene, fordi titusindvis af smartphones, på f.eks. store festivaller, konstant modtager mails, push fra Facebook og andre programmer samt anden usynlig trafik.

Læs også:
Podcast: Fremtidens mobilnetværk bliver ultra stabilt

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer