Skilsmisse: Cyanogen gør det forbi med OnePlus

Forskellige visioner og uoverensstemmelser har fået Cyanogen og OnePlus til at afslutte samarbejdet.

Succesen bag OnePlus One kan ikke alene tilskrives hardwaren og udviklingen heraf. Softwaren til OnePlus One, udviklet af det verdenskendte firma Cyanogen Inc, har for de første kunder, betydet mindst ligeså meget.

OnePlus One OxygenOS

OnePlus One OxygenOS

Cyanogen Inc. står bag udviklingen af CyanogenMod, som er en Android-version, hvor brugerne kan få lov til at rode og pille i maskinrummet på Android, tilpasse og lege med det, som de finder det bedst. Præcis disse muligheder har givet Cyanogen deres succes - en succes der fik dem til at indgå i samarbejdet om at levere software til OnePlus One.

- Android 5.0 OxyGenOS klar til OnePlus One

Men uoverensstemmelser selskaberne imellem, fik Cyanogen til at indgå kontrakt med det indiske selskab Micromax, hvilket fik konsekvenser for OnePlus – de fik forbud mod at sælge OnePlus One i Indien. Resultatet heraf var en lavine af problematikker, der blandt andet betød en lang udsættelse af opdateringer til One-modellen, stik imod OnePlus' løfter over for kunderne.

Det kommer derfor ikke som nogen overraskelse for kunder såvel som medier, at Steve Kondik fra Cyanogen Inc. under Global Mobile Internet Conference i Beijing, til PCWorld.com har udtalt, at vi formentlig har set det sidste fra samarbejdet mellem de to selskaber.

Nye udfordringer for Cyanogen Inc.

Cyanogens mål for softwaren er ikke på linje med OnePlus. ”Det er nok det sidste, du vil se fra dette partnerskab desværre," sagde han. "To nye virksomheder forsøger at gøre skøre ting, en masse mennesker kolliderer”, sluttede Steve Kondik med at sige.

Under sammen konference kom det yderligere frem, at Cyanogen for længst er rykket videre efter skilsmissen med OnePlus. Administrerende direktør for selskabet, Kirt McMaster fortæller, at man lige nu samarbejder med nye kinesiske smartphoneproducenter, om at udbrede deres produkter uden for Kina.

- ”Det er en god måde for dem at opbygge en identitet uden for Kina, ved hjælp af et mærke, der allerede er godt kendt," siger Kirt McMaster.

Mere til historien

CyanogenMod vil fortsat understøtte OnePlus One og ikke mindst opdatere produktet med nye frigivelser i fremtiden - dét selvom OnePlus har frigivet deres egen version af Android til One-modellen, kaldet OxygenOS.

OnePlus-topchef driller om foldbar mobil

Er OnePlus og OPPOs udviklingssamarbejde ved at spille OnePlus ind på markedet for foldbare smartphones?

(mere…)
OnePlus 10T test | salgsargumentet mangler

TEST: Denne telefon sælger andre telefoner. Som selvstændigt produkt giver OnePlus 10T ikke mening. selvom det er en fin mobil.

(mere…)
Salget af OnePlus-telefoner er stoppet i Tyskland

Brud på patentrettigheder har ført til et øjeblikkeligt stop for salg af OnePlus og Oppo-telefoner i Tyskland.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
OnePlus har ikke droppet ’alert slider’ for altid

Hvis alert slider er vigtig for dig, skal du ikke købe OnePlus 10T, men fremtiden byder på nye telefoner MED knappen, fortæller OnePlus.

(mere…)
OnePlus 10T – en billigere OnePlus 10 Pro

Den mangler lidt for at være en topmodel. Til gengæld er prisen interessant og du får den helt nye Snapdragon processor. Se hvilke forskelle der er på OnePlus 10T og OnePlus 10 Pro her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram