Skilsmisse: Cyanogen gør det forbi med OnePlus

4

Forskellige visioner og uoverensstemmelser har fået Cyanogen og OnePlus til at afslutte samarbejdet.

Succesen bag OnePlus One kan ikke alene tilskrives hardwaren og udviklingen heraf. Softwaren til OnePlus One, udviklet af det verdenskendte firma Cyanogen Inc, har for de første kunder, betydet mindst ligeså meget.

OnePlus One OxygenOS
OnePlus One OxygenOS

Cyanogen Inc. står bag udviklingen af CyanogenMod, som er en Android-version, hvor brugerne kan få lov til at rode og pille i maskinrummet på Android, tilpasse og lege med det, som de finder det bedst. Præcis disse muligheder har givet Cyanogen deres succes – en succes der fik dem til at indgå i samarbejdet om at levere software til OnePlus One.

Android 5.0 OxyGenOS klar til OnePlus One

Men uoverensstemmelser selskaberne imellem, fik Cyanogen til at indgå kontrakt med det indiske selskab Micromax, hvilket fik konsekvenser for OnePlus – de fik forbud mod at sælge OnePlus One i Indien. Resultatet heraf var en lavine af problematikker, der blandt andet betød en lang udsættelse af opdateringer til One-modellen, stik imod OnePlus’ løfter over for kunderne.

Det kommer derfor ikke som nogen overraskelse for kunder såvel som medier, at Steve Kondik fra Cyanogen Inc. under Global Mobile Internet Conference i Beijing, til PCWorld.com har udtalt, at vi formentlig har set det sidste fra samarbejdet mellem de to selskaber.

Nye udfordringer for Cyanogen Inc.

Cyanogens mål for softwaren er ikke på linje med OnePlus. ”Det er nok det sidste, du vil se fra dette partnerskab desværre,” sagde han. “To nye virksomheder forsøger at gøre skøre ting, en masse mennesker kolliderer”, sluttede Steve Kondik med at sige.

Under sammen konference kom det yderligere frem, at Cyanogen for længst er rykket videre efter skilsmissen med OnePlus. Administrerende direktør for selskabet, Kirt McMaster fortæller, at man lige nu samarbejder med nye kinesiske smartphoneproducenter, om at udbrede deres produkter uden for Kina.

– ”Det er en god måde for dem at opbygge en identitet uden for Kina, ved hjælp af et mærke, der allerede er godt kendt,” siger Kirt McMaster.

Mere til historien

CyanogenMod vil fortsat understøtte OnePlus One og ikke mindst opdatere produktet med nye frigivelser i fremtiden – dét selvom OnePlus har frigivet deres egen version af Android til One-modellen, kaldet OxygenOS.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer