Skilsmisse: Cyanogen gør det forbi med OnePlus

Forskellige visioner og uoverensstemmelser har fået Cyanogen og OnePlus til at afslutte samarbejdet.

Succesen bag OnePlus One kan ikke alene tilskrives hardwaren og udviklingen heraf. Softwaren til OnePlus One, udviklet af det verdenskendte firma Cyanogen Inc, har for de første kunder, betydet mindst ligeså meget.

OnePlus One OxygenOS

OnePlus One OxygenOS

Cyanogen Inc. står bag udviklingen af CyanogenMod, som er en Android-version, hvor brugerne kan få lov til at rode og pille i maskinrummet på Android, tilpasse og lege med det, som de finder det bedst. Præcis disse muligheder har givet Cyanogen deres succes - en succes der fik dem til at indgå i samarbejdet om at levere software til OnePlus One.

- Android 5.0 OxyGenOS klar til OnePlus One

Men uoverensstemmelser selskaberne imellem, fik Cyanogen til at indgå kontrakt med det indiske selskab Micromax, hvilket fik konsekvenser for OnePlus – de fik forbud mod at sælge OnePlus One i Indien. Resultatet heraf var en lavine af problematikker, der blandt andet betød en lang udsættelse af opdateringer til One-modellen, stik imod OnePlus' løfter over for kunderne.

Det kommer derfor ikke som nogen overraskelse for kunder såvel som medier, at Steve Kondik fra Cyanogen Inc. under Global Mobile Internet Conference i Beijing, til PCWorld.com har udtalt, at vi formentlig har set det sidste fra samarbejdet mellem de to selskaber.

Nye udfordringer for Cyanogen Inc.

Cyanogens mål for softwaren er ikke på linje med OnePlus. ”Det er nok det sidste, du vil se fra dette partnerskab desværre," sagde han. "To nye virksomheder forsøger at gøre skøre ting, en masse mennesker kolliderer”, sluttede Steve Kondik med at sige.

Under sammen konference kom det yderligere frem, at Cyanogen for længst er rykket videre efter skilsmissen med OnePlus. Administrerende direktør for selskabet, Kirt McMaster fortæller, at man lige nu samarbejder med nye kinesiske smartphoneproducenter, om at udbrede deres produkter uden for Kina.

- ”Det er en god måde for dem at opbygge en identitet uden for Kina, ved hjælp af et mærke, der allerede er godt kendt," siger Kirt McMaster.

Mere til historien

CyanogenMod vil fortsat understøtte OnePlus One og ikke mindst opdatere produktet med nye frigivelser i fremtiden - dét selvom OnePlus har frigivet deres egen version af Android til One-modellen, kaldet OxygenOS.

Der teases nu for en OnePlus 11 Special Edition

OnePlus kommer måske med en ny version af OnePlus 11. Der teases netop nu for en Special Edition af den populære OnePlus-model.

(mere…)
Lydkvaliteten bliver bedre på din iPhone

Fra iOS 16.4 forbedres lydkvaliteten ved telefonsamtaler fra iPhone.

(mere…)
3 dagligdags-genveje til OnePlus 11

TIPS: Har du en OnePlus 11? Her 3 smarte genveje til funktioner, som du får glæde af i dagligdagen.

(mere…)
Rygterne svirrer om OnePlus Nord CE 3

Der florerer netop nu mange rygter og spekulationer om OnePlus Nord-modellerne - Nord 3 og Nord 3 CE.

(mere…)
OnePlus 11 Concept - afslører nye teknologier

OnePlus har fremvist deres nye koncepttelefon med synligt flydende kølevæske. Men…

(mere…)
Glasset splintrer men overlever telefonen?

VIDEO: Hvad sker der, når OnePlus 11 udsættes for en ekstrem bøjning? Se med her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram