Balloner skal give endnu bedre mobildækning

3

Mobildækningen, særligt i yderområderne, skal forbedres med netværksballoner, der gør mobildækningen mere fleksibel.


internet ballonTDC går nu utraditionelle veje i et forsøg på at skabe endnu bedre mobildækning. Inspireret af den amerikanske it-gigant Google planlægger landets største teleselskab at opsende et stort antal balloner, som skal svæve over landet udstyret med mobilantenner.

– ”Vi har netop gennemført Europas hurtigste netudbygning og står i dag med formentlig det bedste 4G net herhjemme. Men der kan altid være enkelte steder, hvor mobildækningen med traditionelle master på grund af geografi eller naturbeskyttelse ikke er helt optimal, og her kan balloner måske være en løsning,” siger TDC til MereMobil.dk.

Ideen til den utraditionelle løsning har TDC fra internetgiganten Googles plan om at dække bl.a. den afrikanske savanne med trådløst internet med heliumballoner placeret i stratosfæren. TDC vil dog nøjes med at anvende lavtflyvende balloner, som er kendt og elsket af mange.

Podcast: Netværk for begyndere

– ”Danmark er både noget mindre og noget fladere, så vi tror vi kan nøjes med at have traditionelle balloner i noget lavere flyvehøjde. Det gør det også til en langt billigere løsning,” lyder det fra teleselskabet.

Ulempen ved de lavtflyvende balloner er, at de svæver med vinden, så dækningsområdet flytter sig over tid. Men da de fremherskende vinde i Danmark kommer fra vest, giver det en uventet gevinst på et helt andet område.

– ”Vi bliver ofte beskyldt for ikke at prioritere områderne i det vestlige Jylland højt nok. Selv om vi bestemt ikke er enig i den kritik, er det i hvert fald en kendsgerning, at i dette projekt kommer mobildækningen først i Vestjylland og sidst i Københavnsområdet”.

Efter planen opsender TDC en prøveballon i dag den 1. april 2015, hvis vejret tillader det. Der vil været tale om en traditionel varmluftsballon, som vil få en maksimal flyvehøjde på tre kilometer med mobilantenne anbragt i kurven under ballonen.

TDCs nye netværk er klar, men udbygningen fortsætter

Mere til historien

TDC har valgt, at satse på varmluftsballoner, fordi det er en kendt og velafprøvet teknologi, og selve opdriftsmidlet er både miljøvenligt og findes i næsten uudtømmeligt omfang herhjemme.

Afprøv gratis lyd- og e-bøger

Prøv e- og lydbøger gratis i 40 dage. Klik her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer