LG G4 – de nyeste rygter og specifikationer

0

LG er på vej med en efterfølger til G3. Vi har samlet de seneste rygter om LG G4.

LG har ligesom Sony valgt ikke at afsløre deres nyeste flagskib under dette års Mobile World Congress. Begge er der store forventninger til. I denne artikel samler vi de nyeste rygter og specifikationer for LGs kommende topmodel, formentligt kaldet G4.

LG
LG (Foto: MereMobil.dk)

Alle rygter har den seneste måned peget på en annoncering af den nye topmodel i slutningen af april, altså knapt en måned ude i fremtiden. Samtidig er der store forventninger til designet af både enheden men ligeså softwaren.

– LG lukker den danske mobilafdeling

Tilbage under Mobile World Congress 2015 blev chefen for den mobile division, Cho Juno, citeret af Korea Times for at udtale, at der arbejdes ihærdigt med LG UX 4.0, hvilket er næste version af selskabets brugerflade til Android. ”LG UX 4.0 vil blive den bedste version til dato”, ifølge Cho Juno.

– LG har lanceret nye prisvenlige smartphones

Dertil forventes det, at der vil indgå metal i designet på G4, men ikke at det vil være det eneste materialevalg. Glas, plastik og metal forventes at blive de tre overordnede elementer i designet.

Køligere processor

Selvom LG G4 vil blive selskabets flagskibsmodel for 2015, er der tegn på, at hardwaren ikke kun bliver med high-end komponenter. Specielt processoren har ifølge rygterne været en hovedpine for LG.

De første meldinger lød på, at selskabet ville satse på den nye top-processor fra Qualcomm, Snapdragon 810, som også bruges i LG G Flex 2 samt HTC One M9. Men efter flere rygter og senest også en test der viser, at Snapdragon 810 måske har et varmeproblem, er der ændringer. Det forlyder nu at LG vil satse på en ny og mindre processor, dog stadig fra Qualcomm.

Av av! HTC One M9 bliver utilsigtet varm

I stedet for at bruge Snapdragon 810 kan LG ifølge en ny benchmarktest have valgt at gå med Snapdragon 808 processoren, der i stedet for otte kerner på op til 2,5 GHz ”blot” har seks kerner på 1,8 GHz. Dertil kommer også en anelse mindre GPU. Fremfor en Adreno 430 bliver det måske ”kun” med Adreno 418, som altså ligger sig lige under Adreno 420, som har været at finde i flere Snapdragon 805 processorer.

Fordelen med det mulige valg af en Snapdragon 808 er blandt andet mindre varmeudvikling og strømforbrug, samtidig med LG stadig har mulighed for at udnytte flere af fordelene fra Snapdragon 810. Såsom at optage video i 4K kvalitet, understøtte 3 GB RAM, 4G LTE Cat9 og hurtigopladning via Quick Charge 2.0.

Quad HD skærm og nyt kamera

Den selvsamme benchmarktest, som har antydet valget af en mindre processor i LG G4, afslører også en lang og detaljefyldt liste af specifikationer, for hvad G4 måske har at byde på i slutningen af april.

LG G4 Benchmark
LG G4 Benchmarktest

Ifølge testen er opløsningen på hele 2560 x 1440 hvilket svarer til Quad HD-opløsning. Dertil antydes, at skærmen er på 5,5 tommer, hvilket er samme størrelse som findes på LG G Flex 2, som LG under dens lancering udtalte var ”sweet-spot”-størrelsen for en smartphone. Rygterne vil også vide, at skærmen bliver kurvet som på LG G Flex 2.

– iPhone 6 og LG G3 er de bedste smartphones

Kameraet har også taget et hop i den rigtige retning, med et sensor på 16 megapixels, kontra sidste års 13 megapixels kamera, der dog fik stor ros for at tage fornuftige billeder i mørke omgivelser. De nye informationer om kameraet afslører desværre intet omkring laserfokus, der var det helt store hos koreanerne i LG G3.

Ud over højere opløsning på både skærm og kamera, forlyder det også at LG G4 får 3 GB RAM, hvilket efterhånden er standard i topmodellerne. Den interne hukommelse er indtil videre kun opgivet til 32 GB, men det ville være første gang, hvis ikke også at der kommer andre valgmuligheder, formentligt også en 64 GB version.

Kilder: GFXBench / Androidcentral.com

Mere til historien

Vi skal understrege at alle specifikationer i denne artikel er på rygtebasis, hvilket betyder de er ubekræftet af LG og kan dermed være det purre opspind. Det er dog ikke første gang at specifikationer bliver lækket af en benchmarktest. Et faktum er det dog, at LG har indkaldt til pressemøde til 28. april 2015.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer