Ny Chromecast-konkurrent er landet i Danmark

Trods stærk medvind til Googles Chromecast i Danmark, så kommer Microsoft nu med sit bud på et HDMI-stick til TV’et.

Wireless_Display_Adapter_3-4-500x281

Microsoft Wireless Display Adapter

Først var der Apple med deres Apple TV, den har været på markedet i Danmark i en del år, sågar i flere versioner undervejs. Apple TV har haft stor succes hos de danske Apple-brugere, mens Android og andre systemer er blevet holdt ude.

Så kom Google med sin Chromecast-enhed sidste år – den skulle helt ændre måden hvorpå man får indhold fra sin smartphone, tablet eller PC op på stuens TV, endda til en langt lavere pris end et Apple TV, og vigtigst af alt, ikke begrænset til ét system. De tre ting, har blandt andet været med til at gøre Chromecast til det bedst sælgende streaming-produkt i julen 2014.

Siden da har markedstal endvidere vist, at Chromecast i hele 2014 tog en stor bid af Apple TV salget i Danmark, der betyder, at Chromecast nu står for 29 procent af markedet i 2014.

Og som det var med både smartphones og tablets, så vil Microsoft nu prøve, om de kan få del i denne streaming-kage som danskerne er blevet vilde med.

Det bliver dog nok ikke på navnet de vinder kunderne. Microsoft Wireless Display Adapter hedder selskabets bud på en Chromecast konkurrent, og prisen får da heller ikke Chromecast til at ryste i bukserne. Den vejledende udsalgspris er på 599 kroner, oplyser Recordere.dk.

Men hvor ligger forskellen spørg du måske? Den ligger i teknologien bag streaming af indhold op til TV’et. Med Chromecast skal man have en applikation der understøtter Chromecast teknologien, eller en Android enhed hvor fra man kan spejle enhedens skærm til TV’et.

Med en Microsoft Wireless Display Adapter, kører det hele via teknologien Miracast, hvilket betyder at den app eller det billede, eller andet indhold, som ønskes vist på TV-skærmen, ikke er bundet af de enkelte applikationer eller den enkelte software. Din enhed skal blot understøtte Miracast, så kan alt du ser eller hører streames op til TV’et via Microsoft Wireless Display Adapter.

Miracast understøttes af langt de fleste Android enheder med Android 4.2.1 eller nyere, ligeså Microsofts egne produkter, blot de er med Windows 8.1 eller Windows Phone 8.1. Surface RT er ikke understøttet.

Hvordan kvaliteten af det man spejler op på skærmen, ender med at være, det må vi lade stå usagt. Men ifølge Microsofts reklamevideo, som kan ses herunder, så ligner det ikke som vi kender det med almindelig Miracast streaming, men bedre.

https://www.youtube.com/watch?v=AaWRJtn7zFc

Mere til historien

Microsoft Wireless Display Adapter kan allerede nu fås hos enkelte netbutikker, men vil også blive solgt i Fona og ComputerCity. Tidspunkt for tilgængelighed i de fysiske butikker, er ikke uoplyst.

Apple går efter rettigheder til VM i klubfodbold

Streamingtjenesterne går efterhånden mere og mere efter sportsrettigheder, da der er "kunder i sport". Det gælder også Apple.

(mere…)
Netflix vækster i første kvartal 2024

KORT NYT: Netflix har haft en god start på 2024, hvor første kvartal viste større vækst i abonnenter end forventningerne havde været.

(mere…)
Max: Her er priserne i Danmark

I næste måned sættes stikket i til Max. Her er priserne på abonnementerne. Læs mere om dem her.

(mere…)
Sportfan? Du kommer til at betale

Fra den kommende sportssæson er det nye tider på streamingtjenesterne. Regningen ender hos dig som sportsfan.

(mere…)
Disney+ overtager fodboldrettigheder

Disney+ Danmark har sikret sig rettighederne til en række europæiske topkampe.

(mere…)
Danskernes streaming når nye højder

TV 2 Play og DRTV driver udviklingen i danskernes streaming-lyst med blandt andet sport og dækning af tronskifte.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram