Facebook på vej med Material Design på Android

Nye hints i Facebook afslører en ny men velkendt designlinje, der kan være på vej til Android versionen.

Facebook har igennem årene fået på puklen over deres applikation til Android platformen, dog har det seneste år bragt både nye applikationer og større opdateringer med sig, hvilket har gavnet de millioner af Android brugere der også anvender Facebook.

Facebook

Facebook

Seneste har vi set applikationen Facebook Groups komme til Android, og en opdatering med in-app browser kom for ikke længe siden, til den officielle Android applikation. Men har du holdt øje med Facebook og måske været beta-bruger af deres applikation til Android, har du måske spottet små, men meget sigende ændringer i designet.

– Sådan slår du Facebooks in-app browser fra

For få måneder siden, begyndte enkelte elementer i Facebook til Android, at skifte form og farver, i første omgang, var det små ting der ændrede sig, men nu begynder en linje at trække sig igennem applikationen. Første sted man skal kigge er under menu-sektionen, der hvor du kan ændre på dine indstillinger, se begivenheder og meget mere.

Her startede de første ændringer, med runde og farverige ikoner ud for blandt andet ”begivenheder”, ”venner”, ”steder i nærheden” og ”gemt”. Senere kom de farverige ikoner også til flere menu-punkter i samme skærmbillede.

Se beviserne:

Det nyeste inden for design-ændringer er den flydende ”opret”-ikon, som er blevet meget velkendt blandt Googles egne applikationer, såsom Google+, Kalender, Gmail, Drev og mange andre Google apps.

– Facebook tvinger brugere til Messenger app

Med den flydende opret-ikon, kan der ikke herske tvivl om, at Facebook er ved at følge Googles design-linje og implementere Material Design til Facebook applikationen.

Mere til historien

Material Design er Googles nyeste design-sprog som går som en skarp linje igennem hele Android 5.0 Lollipop. Siden lanceringen af Lollipop, er adskillige Google applikationer blevet opdateret med samme design-sprog, ligesom udviklere blandt apps i Google Play, er begyndt at følge Googles anbefalinger ti app-designs.

Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
TikTok er på vej med Instagram-konkurrent

Det ventes, at TikTok snart er på vej med deres bud på en billeddelings-app. Navnet er afsløret.

(mere…)
Lader Meta bevidst skadeligt indhold ligge for at tjene penge?

Den danske psykolog Lotte Rubæk vender Metas ekspertgruppe ryggen. Hun frygter ekspertgruppen har givet en legitimitet til Meta.

(mere…)
Snapchat klar med stor ændring: Gem for altid

En stor ændring er på vej. Brugerne vil inden længe få mulighed for, at gemme samtaler for altid.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram