Facebook på vej med Material Design på Android

0

Nye hints i Facebook afslører en ny men velkendt designlinje, der kan være på vej til Android versionen.

Facebook har igennem årene fået på puklen over deres applikation til Android platformen, dog har det seneste år bragt både nye applikationer og større opdateringer med sig, hvilket har gavnet de millioner af Android brugere der også anvender Facebook.

Facebook
Facebook

Seneste har vi set applikationen Facebook Groups komme til Android, og en opdatering med in-app browser kom for ikke længe siden, til den officielle Android applikation. Men har du holdt øje med Facebook og måske været beta-bruger af deres applikation til Android, har du måske spottet små, men meget sigende ændringer i designet.

– Sådan slår du Facebooks in-app browser fra

For få måneder siden, begyndte enkelte elementer i Facebook til Android, at skifte form og farver, i første omgang, var det små ting der ændrede sig, men nu begynder en linje at trække sig igennem applikationen. Første sted man skal kigge er under menu-sektionen, der hvor du kan ændre på dine indstillinger, se begivenheder og meget mere.

Her startede de første ændringer, med runde og farverige ikoner ud for blandt andet ”begivenheder”, ”venner”, ”steder i nærheden” og ”gemt”. Senere kom de farverige ikoner også til flere menu-punkter i samme skærmbillede.

Se beviserne:

Det nyeste inden for design-ændringer er den flydende ”opret”-ikon, som er blevet meget velkendt blandt Googles egne applikationer, såsom Google+, Kalender, Gmail, Drev og mange andre Google apps.

– Facebook tvinger brugere til Messenger app

Med den flydende opret-ikon, kan der ikke herske tvivl om, at Facebook er ved at følge Googles design-linje og implementere Material Design til Facebook applikationen.

Mere til historien

Material Design er Googles nyeste design-sprog som går som en skarp linje igennem hele Android 5.0 Lollipop. Siden lanceringen af Lollipop, er adskillige Google applikationer blevet opdateret med samme design-sprog, ligesom udviklere blandt apps i Google Play, er begyndt at følge Googles anbefalinger ti app-designs.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer