Sådan scanner du dokumenter med din smartphone

TIP: Hvordan scanner jeg et dokument med min iPhone eller Android? Her fortæller vi hvordan du scanner både dokumenter, kvitteringer og visitkort.

Scannable fra Evernote

Scannable fra Evernote

Scanning af dokumenter og efterfølgende tekstgenkendelse (OCR – Optical Character Recognition) trækker spor helt tilbage til starten og midten af 1970’erne, hvor principperne blev grundlagt.

Den flatbed scanner som mange multifunktionsprintere har indbygget, bruges ikke længere så flittigt, men der er stadig fra tid til anden et behov for, at kunne scanne og gemme dokumenter digitalt. Gerne på smartphonen.

Når et dokument skal scannes er det letteste, blot at tage et billede af det, med kameraet i smartphonen. Selvom det er enkelt, er det ikke nødvendigvis den bedste løsning. Heldigvis findes applikationer, der langt smartere løser behovet for dokumentscanning.

Sådan scanner du med iPhone og Android

Scanbot

Scanbot

Applikationen Scannable fra Evernote, en af de populære notatapps, scanner meget simpelt dokumenter, artikler, kvitteringer eller visitkort.

Scannable er lynhurtig. Så snart app’en åbnes aktiveres kameraet, og når dokumentet er genkendt, gemmes det automatisk. Skulle den automatiske registrering fejle, kan brugeren manuelt trykke på kameraudløseren.

Efter scanningen kan Scannable sende en PDF-udgave via mail eller besked. Der er også direkte integration med Evernote, hvor scanningerne kan opbevares.

Scannable kan i den aktuelle version (1.0) ikke scanne flere sider, og lægge det sammen til ét dokument. Hvis du har det behov, så tjek applikationen Scanbot.

Scannable er tilgængelig til iPhone, men endnu ikke Android. Scanbot findes derimod til begge platforme. Som udgangspunkt er Scanbot gratis, men en række pro-funktioner koster penge.

Sådan gør du teksten søgbar

Bruges Scannable sammen med Evernote, og gemmes scanningerne der, bliver der mulighed for at søge i dokumenterne.

Evernote har en super smart automatisk funktion, hvor billeder og scanninger konverteres til søgbar tekst. Dermed kan alle dine scanninger af artikler, såvel som visitkort og dokumenter, hurtigt findes igen.

Det er også svaret på, hvorfor billeder af dokumenter er en dårlig idé, at have placeret i kamerarullen. Her er det passive filer, som ikke kan bruges til ret meget. Desuden er de vanskelige at finde igen. Med Scannable og Evernote bliver scanning af dokumenterne med smartphonen pludselig intelligent.

Video: Introduktion af Scannable

Video: Introduktion af Scanbot

https://www.youtube.com/watch?v=DS2FqW7ifVM

Mere til historien

Du kan hente Scannable i App Store. Scanbot findes her på Google Play og i App Store.

Google har offentliggjort årets vindere i Google Play

Her er ”Best of 2023” for Google Play. Du kan se hvilke apps og spil, der løb med sejren på Android.

(mere…)
5 tips til at passe på mobilen i kulden

TIP: Smartphones kan ikke lide vintervejr og kulde. Her får du 5 tips til, hvordan du beskytter mobilen og undgår skader, når vinteren raser.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Sådan gør du din Facebook-konto mere sikker

GUIDE: Læs her hvordan du aktiverer totrinsbekræftelse på Facebook, så din Facebook-konto bliver mere sikker.

(mere…)
Nej! Google Pixel kører ikke ’ren Android’

BAGGRUND: Arghhh.... Google ændrer på Android i Pixel-telefonerne.

(mere…)
iPhone 15: Her er en stribe “hemmelige” funktioner

TIP: iPhone 15 indeholder funktioner, som du ikke får på andre iPhone-modeller. Her er syv "hemmelige" funktioner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram