Sådan scanner du dokumenter med din smartphone

7

TIP: Hvordan scanner jeg et dokument med min iPhone eller Android? Her fortæller vi hvordan du scanner både dokumenter, kvitteringer og visitkort.

Scannable fra Evernote
Scannable fra Evernote

Scanning af dokumenter og efterfølgende tekstgenkendelse (OCR – Optical Character Recognition) trækker spor helt tilbage til starten og midten af 1970’erne, hvor principperne blev grundlagt.

Den flatbed scanner som mange multifunktionsprintere har indbygget, bruges ikke længere så flittigt, men der er stadig fra tid til anden et behov for, at kunne scanne og gemme dokumenter digitalt. Gerne på smartphonen.

Når et dokument skal scannes er det letteste, blot at tage et billede af det, med kameraet i smartphonen. Selvom det er enkelt, er det ikke nødvendigvis den bedste løsning. Heldigvis findes applikationer, der langt smartere løser behovet for dokumentscanning.

Sådan scanner du med iPhone og Android

Scanbot
Scanbot

Applikationen Scannable fra Evernote, en af de populære notatapps, scanner meget simpelt dokumenter, artikler, kvitteringer eller visitkort.

Scannable er lynhurtig. Så snart app’en åbnes aktiveres kameraet, og når dokumentet er genkendt, gemmes det automatisk. Skulle den automatiske registrering fejle, kan brugeren manuelt trykke på kameraudløseren.

Efter scanningen kan Scannable sende en PDF-udgave via mail eller besked. Der er også direkte integration med Evernote, hvor scanningerne kan opbevares.

Scannable kan i den aktuelle version (1.0) ikke scanne flere sider, og lægge det sammen til ét dokument. Hvis du har det behov, så tjek applikationen Scanbot.

Scannable er tilgængelig til iPhone, men endnu ikke Android. Scanbot findes derimod til begge platforme. Som udgangspunkt er Scanbot gratis, men en række pro-funktioner koster penge.

Sådan gør du teksten søgbar

Bruges Scannable sammen med Evernote, og gemmes scanningerne der, bliver der mulighed for at søge i dokumenterne.

Evernote har en super smart automatisk funktion, hvor billeder og scanninger konverteres til søgbar tekst. Dermed kan alle dine scanninger af artikler, såvel som visitkort og dokumenter, hurtigt findes igen.

Det er også svaret på, hvorfor billeder af dokumenter er en dårlig idé, at have placeret i kamerarullen. Her er det passive filer, som ikke kan bruges til ret meget. Desuden er de vanskelige at finde igen. Med Scannable og Evernote bliver scanning af dokumenterne med smartphonen pludselig intelligent.

Video: Introduktion af Scannable

Video: Introduktion af Scanbot

https://www.youtube.com/watch?v=DS2FqW7ifVM

Mere til historien

Du kan hente Scannable i App Store. Scanbot findes her på Google Play og i App Store.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer