Google Cast: Nu med øje for musikken

0

Google Chromecast udvider nu til musikkens verden. Afspil din yndlingsmusik trådløst til dine højtalere.

Google Chromecast udvider sin markedsandel hurtigere end nogen sinde før, herhjemme var produktet det mest solgte i sin klasse, i julen 2014.

Google Cast
Google Cast – Chromecast for musikelskere

Men Google er langt fra færdige med at udvide Chromecast konceptet. Google har siden lanceringen af den lille HDMI-dongle, annonceret at implementeringen af Cast-funktionen vil blive udvidet til Android TV, Nexus Player og nu også til hi-fi udstyr.

Chromecast hitter i Danmark – presser Apple TV

I forbindelse med dette års CES messe i Las Vegas, har Google annonceret ”Google Cast Ready”, et mærke som producenter kan stemple deres produkter med, hvilket indikerer at de kan kommunikere med Google Cast funktionen indbygget i musik- applikationer, også kendt bag Chromecast ikonet.

Tidligere har det hovedsageligt været applikationer med video-indhold, såsom Netflix, ViaPlay og TV2 Play, der har kunne bruge Google Cast funktionen, nu kan musikelskeren også få den trådløse fornemmelse.

Applikationer som TuneIn Radio, Rdio, Deezer og mange flere, kan via ét enkelt tryk, trådløst sende musikken til dine højtalere, din soundbar, forstærker eller receiver. Alt sammen på tværs af platforme som Android, iOS og Chrome browseren, uden at bruge strøm eller data fra din enhed, på at afspille indholdet.

– Store funktionelle nyheder til Chromecast

Google Cast fungerer ved at din smartphone, tablet eller PC bliver som en fjernbetjening, der giver ordre til Cast Ready enheder, såsom Chromecast, om at påbegynde den valgte afspilning. Det er herefter den enkelte Cast Ready enhed, der bruger ressourcer og data på at afspille indholdet.

Producenter som Sony, LG og HEOS by Denon vil være blandt de første til at implementere Google Cast i deres hi-fi produkter i dette forår. Ifølge Google vil flere producenter i løbet af 2015 udvide deres produktportefølje med Google Cast Ready enheder.

Sådan virker Google Cast

https://www.youtube.com/watch?v=8q0yZomXuSw

 – Følg vores dækning af CES 2015 her

Mere til historien

Googles Cast-funktion startede med den lille Chromecast-dongle tilbage i juni 2013. Siden er enheden blevet tilgængelig i 27 lande og den gennemsnitlige tid hver bruger anvender Chromecast, er steget med 60 procent.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer