Google Cast: Nu med øje for musikken

Google Chromecast udvider nu til musikkens verden. Afspil din yndlingsmusik trådløst til dine højtalere.

Google Chromecast udvider sin markedsandel hurtigere end nogen sinde før, herhjemme var produktet det mest solgte i sin klasse, i julen 2014.

Google Cast

Google Cast – Chromecast for musikelskere

Men Google er langt fra færdige med at udvide Chromecast konceptet. Google har siden lanceringen af den lille HDMI-dongle, annonceret at implementeringen af Cast-funktionen vil blive udvidet til Android TV, Nexus Player og nu også til hi-fi udstyr.

Chromecast hitter i Danmark – presser Apple TV

I forbindelse med dette års CES messe i Las Vegas, har Google annonceret ”Google Cast Ready”, et mærke som producenter kan stemple deres produkter med, hvilket indikerer at de kan kommunikere med Google Cast funktionen indbygget i musik- applikationer, også kendt bag Chromecast ikonet.

Tidligere har det hovedsageligt været applikationer med video-indhold, såsom Netflix, ViaPlay og TV2 Play, der har kunne bruge Google Cast funktionen, nu kan musikelskeren også få den trådløse fornemmelse.

Applikationer som TuneIn Radio, Rdio, Deezer og mange flere, kan via ét enkelt tryk, trådløst sende musikken til dine højtalere, din soundbar, forstærker eller receiver. Alt sammen på tværs af platforme som Android, iOS og Chrome browseren, uden at bruge strøm eller data fra din enhed, på at afspille indholdet.

– Store funktionelle nyheder til Chromecast

Google Cast fungerer ved at din smartphone, tablet eller PC bliver som en fjernbetjening, der giver ordre til Cast Ready enheder, såsom Chromecast, om at påbegynde den valgte afspilning. Det er herefter den enkelte Cast Ready enhed, der bruger ressourcer og data på at afspille indholdet.

Producenter som Sony, LG og HEOS by Denon vil være blandt de første til at implementere Google Cast i deres hi-fi produkter i dette forår. Ifølge Google vil flere producenter i løbet af 2015 udvide deres produktportefølje med Google Cast Ready enheder.

Sådan virker Google Cast

https://www.youtube.com/watch?v=8q0yZomXuSw

 – Følg vores dækning af CES 2015 her

Mere til historien

Googles Cast-funktion startede med den lille Chromecast-dongle tilbage i juni 2013. Siden er enheden blevet tilgængelig i 27 lande og den gennemsnitlige tid hver bruger anvender Chromecast, er steget med 60 procent.

Googles næste foldbare får måske nyt navn

Google Pixel Fold var den første foldbare fra Google. Nu går rygterne på, at efterfølgeren får et andet navn. Læs mere om det her.

(mere…)
Android 15 er ude i beta – se nyhederne

Google har sendt første betaversion af Android 15 ud til offentligheden. Se hvordan du får den.

(mere…)
Google I/O 2024 datoen – hvad skal du forvente?

Google har netop offentliggjort datoen for dette udviklerkonference. Her er, hvad du skal forvente.

(mere…)
Android 15 vil tillade tracking når mobilen er slukket

Når Android 15 frigives er en af nyhederne, at en enhed kan findes, selvom den er slukket.

(mere…)
Besked-appen på udvalgte Android-telefoner får chat-robot

Googles AI-værktøjer dukker op i Besked-appen på udvalgte Android-telefoner.

(mere…)
Ældre Samsung Galaxy-modeller får AI-funktioner i marts

I slutningen af marts kan ejere af flere Galaxy-enheder glæde sig over, at Galaxy AI-funktionerne er klar.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram