Apple sagsøger: Ericsson tager overpriser

Apple sagsøger den svenske netværksvirksomhed Ericsson for ”overpris på standard-essentielle patenter”.

Selvom 2014 ikke stod på lige så mange søgsmål fra Apples side, som de forgangne år, så er Apple ikke færdig med at bruge tiden i de internationale domstolssale. Denne gang er utilfredsheden rettet mod den svenske netværksvirksomhed Ericsson, der ifølge Apple, tager overpris for standard-essentielle patenter, det skriver Finans.dk.

Apple 4G LTE-A

Apple 4G LTE-A

Ericsson har siden adskillesen fra Sony, hovedsageligt fokuseret på at forbedre og udbrede nye netværksprodukter, blandt andet LTE modems, også kendt som 4G-LTE, til smartphones og andre mobile enheder, der skal have adgang til et netværk.

– 4G LTE Advanced – sådan er planerne i Danmark

Nu er det svenske selskab midlertidig løbet ind i lidt af et søgsmål, endda fra selveste Apple, der sagsøger Ericsson for at kræver en urimelig pris for rettighederne til, at benytte såkaldte standard-essentielle patenter.

– ”Vi har altid været villige til at betale en rimelig pris for at sikre retten til standard-essentielle patenter på teknologi i vores produkter. Desværre kunne vi ikke blive enige med Ericsson om en rimelig pris for deres patenter, og som en sidste udvej beder vi derfor domstolene om hjælp,” fortæller en talsperson for Apple, Kristin Huguet, i forbindelse med søgsmålet mod Ericsson.

– Hvad er LTE Advanced?

Ejer en virksomhed et standard-essentiel patent, påkræves denne at sælge licensen på rimelige vilkår til samtlige tredjeparts selskaber. Et standard-essentiel patent adskiller sig fra almindelige patenter ved at være klassificeret som patenter der indgår i anerkendte og internationale teknologi-standarder.

I denne sag mener Apple altså ikke at Ericsson sælger sit patent på rimelige vilkår og beder derfor domstolene om hjælp til at afgøre sagen. I tilfælde af at Apple ikke får medhold i sagen, ønsker de af domstolen en klar melding på, hvor linjen for en rimelig pris på Ericssons patent går.

Opdateret 15/1-15 kl. 21:10

Ericsson har udfyldt et kontrasøgsmål mod Apple, dog ikke for at hive penge ud af Apple, men for at få domstolens ord for at deres krav overfor Apple er rimelige. Ifølge Ericsson er Apples licensaftale med det svenske selskab udløbet, to års forhandlinger mellem de to, er derefter endt med den nuværende situation, hvor Apple sagsøger for urimelig pris, mens Ericsson sagsøger for domstolens medhold i rimelige krav.

– “Vi har forsøgt at forhandle en ny aftale. Vi kom til den konklusion, at vi havde brug for hjælp fra en tredjepart,” fortæller chef for intellektuel ejendomsret hos Ericsson, Kasim Alfalahi.

Læs også:
– Fakta om Telia og Telenor mobilfusionen
– Historien om NMT, Danmarks første mobilnet
– Sådan måles antennekvaliteten på en smartphone

Mere til historien

Apple og Ericsson har siden 2008 haft en licensaftale om flere af sidstnævntes patenter. Det må derfor formodes at Apple gør brug af Ericssons teknologier i en lang række produkter, hvilket kan betyde her er tale om meget store licens-beløb til Ericsson.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
7 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram