Så meget shopper vi fra tablets og smartphones

0

Omsætningen i webshops fra smartphones og tablets stiger. Her kan du læse, hvor mange der netshopper fra mobile enheder.

.
Brugen af tablets og smartphones til shopping i webbutikker er stigende. Har du tjekket din webshop?

Hvis du er indehaver af en webshop, bør du straks tjekke hvordan den fungerer fra en smartphone og tablet. Særligt hvis du ikke vil gå glip af omsætning. En ny undersøgelse fra Adobe sætter tal på tablet og smartphone-forbruget til webshopping i Danmark.

Hver femte onlineindkøb, det vil sige 18,9 procent, sker nu fra en smartphone eller tablet. I forhold til Sverige og Norge er vi bagud. Her er tallene henholdsvis 19,5 og 21 procent.

Selvom computeren stadig for mange er at foretrække til nethandel, så skal webshop-ejere alligevel lægge mærke til tallene, der siden sidste år er steget 56 procent. Alle eksperter i e-handel er enige om, at det vil fortsætte den vej, sandsynligvis i et endnu højere tempo.

– ”Det er ikke kun i Danmark, at flere hiver mobilen frem, når der skal shoppes. I europa opleves en vækstrate på 38 procent i mobile transaktioner,” siger Malin Bodolla, nordisk marketingschef hos Adobe.

Rapport: Webshops skal stramme op for at beholde kunderne

Børnefamilierne er vilde med tablets

Den danske brancheorganisation FDIH tilslutter sig trenden som undersøgelsen fra Adobe peger på, men ifølge Dansk E-handelsanalyse er tallet lidt lavere.

– ”Tablets er blevet en del af inventaret i hjem med børn. Hver syvende netkøb (14 procent) i årets tre første kvartaler skete via tablets, og det er især børnefamilierne, der bruger den. I børnefamilierne står tabletten for 22 procent af købene, ligesom den også i høj grad bruges til søgning efter varer (27 procent),” siger  Henrik Theil, kommunikationschef i FDIH, Foreningen for Dansk Internethandel.

Blandt de populære kategorier hos de handlende fra tablets er elektronik og hvidevarer, sports og fritidsudstyr samt bolig og have. Også tøj, sko og smykker er populære.

Mobilen skal tages seriøst

Langt fra alle webshops er mobilklare, og selvom hovedparten af web-handlen stadig sker fra computere, skal smartphones og tablets håndteres som en seriøs udfordrer til computeren.

– ”Mange har det problem, at de har en shopløsning som ikke fungerer på mobiler og tablets. En løsning på dette er responsive design, hvor indholdet automatisk tilpasses skærmen,” siger ekspert i e-handel, Lars Hedal fra Hedal Kruse Brohus.

I programmet ”Gratis råd til din webshop” kan du høre Lars Hedal tale om den mobile udfordring. Det er mellem 28:00-31:20 minutter.

E-handelsdrivende skal, ifølge eksperten ikke bekymre sig om apps til webshoppen.

– ”Inden for e-handel begynder apps at være dødt. Meget sjældent giver en app mening. Hvem vil installere en applikation, for at se hvad prisen er på f.eks. et fjernsyn? Ingen! De søger på Google,” fortæller Lars Hedal.

Mange webbutikker er ikke mobilklare

Mere til historien

På MereMobil.dk påviste vi i sommer, at flere store firmaer ikke var mobilklare, men udviklingen går stærkt, og der er allerede sket ændringer hos nogle af de virksomheder vi dengang fokuserede på. Alligevel der er mange gode tips og hente i artiklen ”Derfor falder omsætningen på din webshop”.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer