Firefox til iPhone og iPad på vej

0

Mozilla arbejder på en Firefox browser til iPhone og iPad, selvom firmaet tidligere har nægtet at understøtte iOS.

Firefox iOS
Firefox på iOS er på vej.

Mozillas browser Firefox har ikke længere særligt godt fat på computerbrugerne, og med den store udbredelse af netbrug på smartphones, bliver Mozilla-browseren gradvist mere og mere presset.

Firefox har slet ikke fået fat på det voksende mobilmarked, der domineres af Apples Safari-browser og Googles Chrome. Firefox er godt nok tilgængelig på Android, men browseren er usynlig i mobilstatistikkerne.

Alene her på MereMobil.dk ser vi også fraværet af Firefox. Det seneste år er 0,43 procent af vores mobilbesøg kommet via Firefox. Chrome liggernummer ét med 33 procent.

Danskernes mest benyttede browser

Nu har Mozilla taget en ny beslutning, efter altid at have afvist muligheden for en særlig iOS-version af Firefox. Ifølge Computerworld.dk har der været henvist til Apples retningslinjer, hvor der kun lukkes browsere ind i App Store, der er en overbygning på Apples egen renderingsmotorer og JavaScript.

– ”We need to be where our users are so we’re going to get Firefox on iOS,” lyder det fra Lukas Blakk fra Firefox på Twitter. Tweet-udmeldingen blev den 2. december bekræftet på Mozillas officielle blog.

Kovendingen kommer måske som følge af aftalen med Yahoo som betyder, at Yahoo er blevet standardsøgemaskine på Firefox på tværs af mobil og desktop. Hvis ikke Firefox er tilgængelig på iOS betyder det, at Yahoo dermed ikke kommer ud til potentielt 42 procent af smartphone-brugerne i USA.

Det vides endnu ikke hvornår Firefox bliver klar til iOS.

Mere til historien

Standardsøgemaskinen i browserne er over de seneste år blevet mere og mere vigtige, da mange internetbrugere søger direkte fra adresselinjen, fremfor at åbne den pågældende søgetjenestes website.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer