Betal med mobilen på sygehuset

0

Mobilbetaling rykker ind på de danske sygehuse. I Viborg og Silkeborg er der nu indført betaling i med smartphonen.

Efter et succesfuldt forsøg på Viborg sygehus har sygehuset valgt at indføre mobilbetaling på flere afdelinger. Det er bankernes mobilbetalingstjeneste Swipp, der nu rykker nu ind på sygehusene i Viborg og Silkeborg. Det skriver DR P4 Midt & Vest.

Swipp
Swipp

Det er ikke en god ide at have kontanter liggende fremme på de danske sygehuse, da der er en øget risiko for tyverier for både patienter, pårørende og sygehusets ansatte på de enkelte sygehusafdelinger.

Sygehusene i Viborg og Silkeborg har gennemført et forsøg med mobilbetaling, og dette forsøg var så stor en succes, at sygehusene nu gør forsøget permanent til glæde for sygehusets brugere.

Mobilbetalingen kan på sygehusene blandt andet benyttes af pårørende til at betale for mad, eller gravide kan betale for ultralydsbilleder.

– Swipp køber betalingstjenesten Paii

Ikke helt fri for kontanter

Endnu er sygehusene ikke helt fri for kontanter, men det er dog målsætningen, at de enkelte sygehusafdelinger i fremtiden helt kan undgå at have kontanter liggende.

– “Rent fysisk kan vi ikke aflevere penge hver dag efter dagens betalinger. Så vi er nødt til at have dem liggende i afdelingerne”, udtaler afdelingssygeplejerske Karen Marie Goul fra Kvindeambulatoriet i Viborg til DR Midt & Vest og uddyder:

– “Der er rigtigt mange, som passerer forbi – både patienter og personale. Så jeg synes, det kunne være rart, hvis vi slipper for at have kontanter liggende i afdelingen.”

Det største problem er på nuværende tidspunkt ikke selv teknologien bag mobilbetalingen, men ifølge Karen Marie Goul, at der endnu ikke er så mange, der har installeret Swipp på deres smartphone.

Mere til historien

Swipp er bankernes fælles mobilbetalingstjeneste. Swipp overtog fornyeligt teleselskabernes Paii betalingstjeneste. I modsætning til MobilePay kræver det, at man er kunde i en bank der tilbyder Swipp, for at kunne bruge tjenesten til betaling.

 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer