Nexus 6 de første indtryk

EKSKLUSIVT: Nexus 6 er stor, men mine første indtryk er positive. Kom tæt på Nexus 6, Googles nye flagskib, og læs førstehåndsoplevelsen med Googles supertelefon.

Nexus 6

Nexus 6 (Foto: MereMobil.dk)

Nexus 6 er den første rigtige storskærms-telefon fra Google, og det er nok det største opdatering vi hidtil har set på Nexus-enhederne.

Mange sammenligner Nexus 6 med Samsung Galaxy Note 4, særligt fordi størrelsen er nogenlunde den samme, men den sammenligning bryder jeg mig ikke om, da Note 4 med betjeningspennen S Pen og Samsungs dybt integrerede softwarefeatures, der udnytter S Pen, er i en kategori for sig selv.

Skal der sammenligning til minder Nexus 6 mig mere om iPhone 6 Plus. Jeg har sat størrelses-specifikationerne ind i nedenstående skema, så kan du selv bedømme.

Nexus 6 kommer med en ramme af aluminium,, og sammen med skærmen på godt seks tommer, beskyttet af Gorilla Glass 3, er det samlet set en rigtig god byggekvalitet.. Hjørnerne er afrundede, men jeg synes bagsidens udformning gør den meget dominerende, udover størrelsen naturligvis i sig selv trækker en del opmærksomhed.

Test: Samsung Galaxy Note 4

Nexus 6 mod konkurrenterne

SkærmStørrelseVægt
Nexus 65,96”
1440 x 2560 px
159.3 x 83 x 10.1 mm184 gram
Note 45.70”
1440 x 2560 px
153.5 x 78.6 x 8.5 mm176 gram
iPhone 6 Plus5,50”
1080 x 1920 px
158.1 x 77.8 x 7.1 mm172 gram

Stor imponerende skærm

Med Quad HD opløsningen på 1440 x 2560 pixels står vi med en billedkvalitet, der er helt ekstraordinær. Pixeltætheden er 493 PPI hvilket skal sammenlignes med 401 PPI på iPhone 6 Plus og 515 på Note 4. Så intet under billederne på skærmen står ultra skarpt.

Skærmtypen er AMOLED. Farverne fremstår flotte, men til den friske side. Kontrastforholdet er virkelig højt, og det sorte er sort som natten uden gråligt skær. Derimod er den hvide farve ikke nær så klar, som det vi ser på iPhone 6 Plus.

Der er ikke, som på Galaxy Note 4, mulighed for at justere skærmtoningen, hvilket som udgangspunkt heller ikke er nødvendigt, da kalibreringen er ganske fin.

Test: iPhone 6 Plus – fed men temmelig stor

Letteste Android-version nogensinde

Nexus 6 er den første telefon med Android 5.0 Lollipop ud af salgspakken, og det er en nyhed du godt kan glæde dig til.

Jeg tør godt udråbe Android 5.0 som den letteste, mest forståelige og intuitive til dato. Designsproget kalder Google ”Material Design”. Det er friskt, levende og nyt. Designerne har gennemført udtrykket fra ende til anden, og det når ud i alle hjørner af telefonen.

Flere af programmerne har flotte hjælpeskærme som vises første gang i de startes, og man er som slutbruger ikke overladt til at skulle læse små gnidrede infobokse. Et klart fremskridt.

Kort-opbygningen fra Google Now er gennemgående i Material Design. Det gør sig gældende i alt fra låseskærmen over notifikationscentret til menuen seneste programmer.

Seneste programmer, eller multitasking om du vil, lægger omgående den aktive applikation ind i et kort, når der trykkes på knappen. Lækkert! Seneste programmer tager nu højde for, at en applikation kan have flere vinduer. Det ses i f.eks. Gmail, hvor både indbakken og den mail der aktuelt er ved at blive skrevet, fremstår som to enheder i listen.

En stor del af oplevelsen er de små overgangsanimationer, som er med til at sætte ekstra liv i telefonen. Animationerne er korte, og ser godt ud – uden at være irriterende, hakkende eller langtrukne.

Ny mail og SMS-app

Blandt de store nyskabelser på appikationsdelen er Gmail og Calendar som har nyt friskt udtryk. Gmail understøtter nu ikke kun Googles egen mailtjeneste, men også synkronisering via Microsoft Exchange. Det er lækkert, at man nu kan få den samme mailoplevelse på tværs af alle Android enheder, og det let at skifte mellem ens forskellige mailkonti.

Beskedapplikationen til SMS’er hedder nu Messenger, hvilket ikke må forveksles med Facebook Messenger. Messenger er en simpel, men effektiv SMS-applikation der indeholder de mest basale og relevante funktioner. Hangouts findes stadig på telefonen, men det virker som om, at Google har lagt den lidt i baggrunden.

Topgardinet har ligeledes fået en overhaling. Det var ikke dårligt på den foregående Android-version, men alligevel er der blevet plads til forbedringer.

Når gardinet trækkes ned med to fingre kommer genveje til bl.a. Bluetooth og Wi-Fi fortsat frem, men en af de største nyskabelser er nok, at notifikationer kan vises nærmest transparent oven på den applikation der aktuelt er åben. Oplevelsen er dermed ikke, at man forlader det der er gang i, for at holde sig orienteret om f.eks. en mail der er landet i mailindbakken. Det er nu en langt mere samlet brugeroplevelse.

Billeder af Nexus 6

Headsettet låser op

Låseskærmen kan også vise notifikationer, og du kan nu bestemme om også følsomme informationer skal fremgå når telefonen er låst. Det er en kæmpe forbedring, at Google har tænkt over sikkerheden.

En anden ny sikkerhedsfunktion er muligheden for, at lade en Bluetooth enhed eller smartwatch slå låseskærmen fra, når enheden er i nærheden. På den måde slipper du for at indtaste adgangskoden, når dit headset er i nærheden.

Notifikationer på låseskærmen kan tage dig med direkte til applikationen, ved at klikke på den.

I Android 5.0 Lollipop er der integreret en ret cool ”forstyr ikke”-funktion. Tryk på volumen op/ned hvorefter du kan vælge ringetonens lydstyrke, men også angive ”Ingen”, ”Prioriteret” eller ”Alle”.

Under prioriteret kan du bestemme hvordan du vil kontaktes af udvalgte personer, mens resten af henvendelserne får telefonen til at optræde lydløs.

En anden innovativ detalje er det såkaldte ”Project Volta” hvor udviklere kan få større kontrol over, hvordan en app påvirker batteritiden. Det kan f.eks. lade sig gøre at oprette planlægning af dataindsamling, så der f.eks. kun hentes data til applikationen, når telefonen er tilsluttet en oplader.

Android 5.0 har kommer med en ny batterisparefunktion som reducerer ydeevne, vibrationer, baggrundsdata, synkronisering m.v. Når funktionen er aktiveret kommer der en orange ramme på telefonen, der tydeligt indikerer, at batterisparer er aktiv.

Gode billeder og 4K video

Kameraet på 13 megapixels tager helt gode billeder under de rette lysforhold, og det er let at stille skarpt på motivet, også når det er tæt på. I mørke omgivelser opstår der en smule billedstøj. Når funktionen HDR+ anvendes hjælper det på billedstøjen.

Kameraet i Nexus 6 har optisk billedstabilisering, så rystelser minimeres, hvilket særligt er relevant når du tager billeder i mørke omgivelser, hvor lukketiden er længere.

Google har ikke en masse kamerafeatures, som det typisk set på de forskellige producenters kameratilføjelser, men det gør ikke meget noget, da jeg kun sjældent bruger dem. Hellere et godt point-and-shoot kamera og mulighed for at efterbehandle senere fremfor en masse mere eller mindre smarte funktioner.

Nexus 6 understøtter videooptagelse i 4K-kvalitet, men du kan ikke refokusere mens optagelsen kører. Her er du overladt til mobilens autofokusfunktion. Videokvaliteten er rigtig god og skarp, men videofilerne fylder ret meget. 60 sekunder tager omkring 400 MB plads.

Billeder taget med Nexus 6

Videoklip i 4K fra Nexus 6

https://www.youtube.com/watch?v=V5f93G5GaVE

Lyn hurtig til det hele

Nexus 6 er en af de mere effektive Android-telefoner på indtil flere punkter. Der er hurtig skift mellem åbne applikationer, ingen lags og animationerne er flydende.

Umiddelbart performer den godt på både trådløst netværk og 4G, men dette vil jeg komme med en yderligere vurdering af, når vi senere bringer den endelige test af Nexus 6.

I benchmarkprogrammet Antutu ender Nexus 6 med en pointscore på 48.287, hvilket bringer den op blandt de hurtigste telefoner jeg har testet i år.

Motoren i telefonen er Qualcomm Snapdragon 805 quad-core processor på 2,7 GHz. Der er 3 GB RAM og Nexus 6 kommer med op til 64 GB intern hukommelse, der ikke kan udvides. Grafikchippen (GPU) er Adreno 420 ganske som den der sidder i Samsung Galaxy Note 4.

Slut med billige Nexus enheder

Rimelig god lyd

Lydkvaliteten fra de frontvendte stereohøjtalere er ganske fornuftig, men jeg savner lidt mere bund. Generelt er der en fin top og mellemtone, som yder musikken rimelig retfærdighed.

Lyden er også helt god ved lytning med headset, men lydstyrken er til den lave side. Her savner jeg mere power og overskud.

Samtalelyden klarer sig fint, endda med understøttelse af HD Voice, men igen er lyden lidt for lav. Bruges højtaleren som speakerphone er samtaleforståelsen og lydkvaliteten noget af det bedre jeg har oplevet.

Nexus 6 er stor og bedst

Hvis du kan leve med størrelsen, som er enorm, får du med Nexus 6 en vanvittig effektiv Android telefon.

Endnu engang understreger Google, at Android bare er bedst, når Google selv har bestemt hardwaren og taget fuld kontrol over softwaren. Igen stiller jeg spørgsmålstegn ved, hvad vi egentlig skal med de forskellige producenters tilpasninger af Android.

Nexus 6 er en telefon du kan glæde dig til. Stay tuned. Vi kommer snart med den endelige anmeldelse af Nexus 6.

Læs mere om Nexus 6

Web-TV: Se vores første indtryk af Nexus 6

Mere til historien

Google Nexus 6 lander i Danmark inden jul Den vejledende pris på 64 GB versionen er 5.999 kroner.

Var denne artikel noget for dig?

Tilmed dig nyhedsbrevet fra MereMobil.dk, og modtag en ugentlig opdatering på de bedste historier, samt breaking news.

Ja tak. Send mig spændende artikler…

Bedste projektor til prisen? Jeg har prøvet 3 budget-projektorer

Drømmer du om en hjemmebiograf, men synes det er for dyrt og besværligt? Her er løsningen.

(mere…)
Det mener jeg om Xpeng G6 – jeg har også testet selv-parkering

PRØVEKØRT: Xpeng G6 kan konkurrere med Skoda Enyaq og Tesla Model Y, men ikke alt er fedt.

(mere…)
OnePlus 13: Jeg fanger chefen

PODCAST: Lyt til min dybdegående episode om den nye OnePlus topmodel, OnePlus 13, hvor jeg også fanger chefen for OnePlus i et "cold call".

(mere…)
OnePlus 13 kan spores selv når den er slukket

Find My-netværket fra Google gør det muligt at finde OnePlus 13 selvom den er slukket.

(mere…)
OnePlus 13 er perfekt | TEST

(mere…)
Det læste du i 2024: Mest læste anmeldelser

Igen i 2024 havde vi MANGE forskellige produkter forbi til test. Her har vi samlet de mest læste anmeldelser i 2024.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2025 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram