SAS åbner for mobilbrug lige efter landing

0

SAS passagererne må nu tænde deres mobiltelefon tidligere efter endt landing, oplyser flyselskabet.

Fly, SAS
SAS-fly i Kastrup (Foto: MereMobil.dk)

Det er nu slut med at vente med at sende en SMS-besked til dine venner og familie, når du skal fortælle du er landet sikkert i lufthavnen. I hvert fald hvis du flyver med SAS, da de fra på lørdag lemper reglerne om brug af mobile enheder ved landing. Det skriver Epn.dk.

– “Når flyet er landet, må passagererne tænde deres telefon og fjerne flight mode, sådan at de allerede på det tidspunkt kan begynde at bruge telefonen,” lyder det fra SAS’ pressechef, Trine Kromann-Mikkelsen.

Tidligere har det ikke været tilladt at tænde mobile enheder før flyene fra SAS har været helt fremme ved gaten. Men det er altså fremover tilladt, at tænde og benytte mobile enheder når flyet er drejet væk fra landingsbanen.

SAS-fly tillader nu brug af mobil og tablets

Dog henstiller SAS til, at der ikke føres telefonsamtaler af hensyn til medpassagererne.

Trine Kromann-Mikkelsen fortæller også, at SAS vil se nærmere på starten af flyvningen og hvordan de gennemfører de undersøgelser, der kræves fra myndighederne for, at reglerne også kan lempes der.

Fly-passagerer på SAS-fly skal fortsat have telefonen i flight mode (eller slukket) ved starten af flyveturen.

Mere til historien

De nye regler fra EASA, Det Europæiske Luftsikkerhedsagentur, betyder at flyselskaberne selv skal lave undersøgelser, der giver den fornødne sikkerhed, når de lemper for reglerne for passagerernes brug af smartphones og tablets under hele flyvningen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer