Forældre interesserer sig ikke for unges ”online-liv”

Størstedelen af de danske unge oplever, at deres forældre aldrig eller sjældent interesserer sig for deres ”online-liv”, det viser ny undersøgelse.

Størstedelen af de danske unge mennesker oplever, at deres forældre enten aldrig eller sjældent interesserer sig for, hvad de foretager sig på computeren, mobiltelefonen eller tabletten. Ligesom forældrene heller ikke sætter grænser for, hvor meget de må bruge det elektroniske udstyr. Det viser en ny undersøgelse af de 13-14 åriges medievaner, som Børnerådet står bag. Det skriver TV 2.dk.

I undersøgelsen svarer 83 procent, at de ikke oplever at have regler for, hvor meget de må bruge deres mobiltelefon, mens 73 procent heller ikke har regler for hvor meget TV, computerspil eller film de ser.

43 procent af de unge, som har deltaget i undersøgelsen, fortæller også de sjældent eller aldrig oplever, at forældrene interesserer sig for hvilke film eller serier de ser.

Disse resultater synes Per Larsen, formand i Børnerådet, er triste.

– ”Det er trist, fordi man overlader jo egentlig de unge til slagmarken uden at interessere sig for, hvad det kræver af dem og uden at være med til at vejlede dem,” lyder det fra Per Larsen.

Han opfordrer også forældre til, at engagere sig i deres børns brug af internettet. Både forældre og børn skal oplyses og opdrages i, hvordan de navigerer rundt på internettet uden at lide overlast. Forældrene skal ikke bare tro, at børnene har styr på det. De skal vide, hvad der sker med de oplysninger, som de lægger på nettet og hvordan de kan misbruges. Ligesom børn bør kende til markedsføring på nettet.

Mere til historien

Særligt mange unge mennesker er afhængige af deres smartphone. Du kan læse denne artikel, hvor der er lidt tips mod smartphone-afhængighed.

Endnu et land vil forbyde mobiltelefoner i skolerne

Flere og flere lande følger Unescos anbefalinger om mobiltelefoner i skolerne.

(mere…)
Små børn efterlades alene med skærmen

Skræmmende adfærd i en ny dansk undersøgelse om, hvilken rolle skærme spiller i langt de fleste små børns liv.

(mere…)
Små børn bruger over 100 minutter foran en skærm – hver dag!

Ny rapport om små børns liv med skærme viser bekymrende tal, mener Børns Vilkår.

(mere…)
Ny aftale skal begrænse børns skærmtid i dagtilbud

En ny politisk aftale slår fast, at børn under to år kun i helt særlige tilfælde skal have skærmtid i dagtilbud.

(mere…)
Minister: Folkeskoleelever skal lære at forstå teknologi

Landets folkeskoleelever kan godt begynde at vænne sig til, at digital dannelse bliver en del af undervisningen - hvis regeringen altså får sin vilje.

(mere…)
Skærme kan påvirke den mentale sundhed og trivsel

Sundhedsstyrelsen er klar med nye anbefalinger for brug af skærm. Særligt anbefalingerne til de mindste børn er skærpet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram