Facebook: Er du okay?

0

Hvis du i fremtiden befinder dit i et katastrofe område, så kan du forvente at din Facebook applikation spørger om du er okay.

Facebook sikkerhedstjek
Facebook sikkerhedstjek

Facebook har lavet en ny funktion, som det sociale medie kalder et ‘sikkerhedscheck’. Ideen bag sikkerhedschecket er, at dine venner og familie kan se, at du er i god behold, hvis du befinder dig i et katastrofeområde.

Under større katastrofer såsom terrorangreb, jordskælv og tsunamier opstår der altid et enormt kommunikationsbehov, som i de fleste tilfælde overbelaster den lokale teleinfrastruktur.

Overbelastningen sker, fordi kapaciteten på mobilselskabernes netværk er reduceret, når mobilmaster mister strømmen, og fordi alt for mange mennesker forsøger at kommunikere med deres smartphone på en gang. Dette overbelaster mobilnetværkene, ligesom det kendes fra store koncerter. Ved at minimere behovet for kommunikation kan livsvigtig kommunikation forsat blive foretaget, og pårørende kan hurtigt få besked på om deres kære er i god behold.

Det er ganske simpelt hurtigere og mere effektiv at overføre nogle få Kb data til Facebook, end det er at venner og familie ringer forgæves utallige gange.

Sådan fungerer ‘sikkerhedschecket’

Sikkerhedschecket fungerer i praksis på den måde, at der sendes en push-besked til din smartphone. Beskeden sendes, hvis Facebook mener, at du muligvis befinder dig i katastrofeområdet. Hvis du har logget på Facebook et par timer før et jordskælv rammer, så ved Facebook, at du har befundet dig i området, og der afsendes derfor en Push-besked til din smartphone.

Når du læser beskeden i Facebook applikationen, så vil du have mulighed for at vælge om du er i god behold, eller at du slet ikke er i det berørte område. Facebook søger derefter for at informere din venner og familie (via Facebook) om at du er i god behold.

Læs mere om ‘sikkerhedschecket’ på Facebooks hjemmeside

Mere til historien

I Japan har man et avanceret system, der advarer om katastrofer, før de rammer. Dette system kan du læse mere om her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer