Japanske telefoner advarer om missilangreb

0

Japan udvider deres katastrofesystem til også at advare om terror og missilangreb.

I Japan har man verdens mest avancerede automatiske advarselssystem til katastrofer. Systemet er designet til hurtigt at advare japanerne omkring forestående katastrofer som tsunamier og jordskælv.

Systemet er 100 procent automatisk, og ved f.eks. et jordskælv sørger systemet for at alle landets elevatorer kører til nærmeste etage, at højttalersystemer afspiller advarsler, alle telefoner viser advarsler og sågar TV fremviser advarselsinformationer. Det hele foregår automatisk uden menneskelig indblanding i et forsøg på at advare befolkningen inden en stor katastrofe rammer. Ideen bag systemet er, at et par sekunders varsel før f.eks. et stort jordskælv rammer, kan være nok til at redde masser af menneskeliv, og derfor er hele systemet automatiseret.

Dette system bliver nu udvidet med advarsler imod missiler, terroristangreb eller andre menneske fremkaldte ‘hændelser’. Det skriver Engadget.com.

Japans nordvestlige nabo, Nordkorea, har gentagne gange affyret langtrækkende missiler, og i Japan er der en velbegrundet frygt for, hvad den utilregnelige kommunistiske stat kan finde på. Derfor har japanerne besluttet at udbygge det eksisterende automatisk advarselssystem, så det også kan advare om forestående missilangreb, eller hvis myndighederne har mistanke om terrorisme. Disse advarsler bliver dog højest sandsynligt ikke udsendt automatisk, men skal igennem en form for godkendelse af myndighederne.

Mere til historien

I Danmark har vi ikke et lignende system, og i det store hele beror vi på sirenevarsling fra 1078 sirener. Beredskabsstyrelsen har dog et samarbejde med Danmarks Radio omkring udsendelse af beredskabsmeddelelser via applikationen “DR nyheder” samt udsendelse af meddelelser på Tekst-TV side 150 og via radioen. DR nyheder udsender dog beskeder som ‘push beskeder’, hvilket man skal huske at have tilkoblet i applikationen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer