Apple kræver 64-bit apps

Apple kræver at alle applikationer til iPhone og iPad skal kunne køre 64-bit fra 1. februar 2015.

I mobilbranchen har 64-bit været det store buzz-ord lige siden Apples introduktion af 64-bit A7 chippen, og nu sætter Apple barren endnu højere.

Fra 1. februar 2015 vil Apple nemlig kræve, at alle iOS applikationer til iPhone og iPad skal være 64-bit kompatible for at blive godkendt. Det skriver Engadget.

iPad Air 2

iPad Air 2 med A8X processor

Apples nye krav rammer ikke eksisterende applikationer, men nye applikationer og opdateringer til eksisterende applikationer vil kræve 64-bit understøttelse, og rene 32-bit applikationer må dermed forventes at være en saga blot indenfor ganske kort tid.

Det nye krav om 64-bit understøttelse må anses for at være et aggressivt træk, da det tvinger udviklerne til at optimere deres applikationer til 64-bit.

Fordelen for forbrugerne er, at 64-bit understøttelsen vil føre til hurtigere applikationer, og det må også forventes, at flere spil vil udnytte de grafiske fordele som 64-bit chips fra Apple giver adgang til via Apples Metal API.

Mere til historien

Apples nyeste 64-bit chips er A8 og A8X procesorene, der benyttes i iPhone 6/6 Plus samt den nye iPad Air 2


Avatar

Om Johnny K. Olesen

Johnny er freelance-journalist med en meget bred viden indenfor forbrugerelektronik. Hans speciale er netværksteknologier, og andre usynlige teknologier, der er essentielle for forbrugernes oplevelse, men som ikke altid er synlige for dem.