Apple begrænser NFC i iPhone 6

2

Glem alt om at bruge NFC i iPhone 6 til Rejsekort, NFC-tags osv. Apple vil nemlig begrænse funktionaliteten af den indbyggede NFC-chip.

Apple Pay iPhone 6
Apple Pay iPhone 6

I Android-verdenen, er det efterhånden “Old news”, men i Apple-land, er det først med introduktionen af den nye iPhone 6, at en NFC chip har fundet sit indpas. Desværre bliver NFC-funktionen på iPhone 6 stærkt begrænset, sammenlignet med det vi kender fra Android telefoner, bekræfter en Apple-talsperson overfor mediet Cult Of Mac.

Ifølge talspersonen, vil NFC-funktionen i iPhone 6, være begrænset, så det kun vil være muligt at benytte NFC, sammen med Apples nye betalingssystem, Apple Pay, der både i udlandet og herhjemme, ventes med spænding.

Apple vil eje din tegnebog

Talspersonen fra Apple fortæller, at begrænsningen vil forhindre applikations-udviklere i at udnytte NFC-chippens potentiale, i en periode der minimum dækker over det kommende år. Talspersonen vil ikke udtale sig om hvorvidt begrænsningen også vil gælde længere ude i fremtiden.

Så hvis du havde set frem, til at benytte den nye iPhone 6, til at holde styr på dit Rejsekorts saldo, eller at gøre brug af NFC-tags, så har det desværre lange udsigter.

Rejsekortets applikation overhalet af privat app

Dog er der håb forude. Apple havde også ”lås” på muligheden for brug af TouchID fra iPhone 5S til at starte med, men her er der nu åbnet op for udviklere af tredjepartsapplikationer kan benytte denne.

Mere til historien

Samsung Nexus S, der blev lanceret i 2010, var den første Android-telefon med indbygget NFC.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer