5 millioner Gmail-konti er hacket – og danske er i blandt

2

Omkring 5 millioner Gmail-konti er blevet hacket og omkring 10.000 af disse tilhører danskere – derfor rådes du til at skifte dit kodeord.

Gmail logo
Gmail logo

Google har meddelt i et blogindlæg, efter oplysningerne var lækket, at en russisk website har hacket sig til omkring 5 millioner emails og kodeord, der alle er tilknyttet Googles Gmail.

Og da der skulle være 10.000 danske email-konti i blandt, så rådes Gmail-brugere til at ændre deres kodeord.

– “Det tyder foreløbig på, at der er omkring 10.000 danske konti, der er blevet lækket,” fortæller sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS til Computerworld.dk – og anbefaler man udskifter sit password.

Dog fortæller Peter Kruse også, at der ikke er grund til panik, da det tyder på de lækkede data kan være op til tre år gamle, dermed er der tale om mere eller mindre udaterede oplysninger.

Ifølge Googles beregninger så er det kun 2 procent af de lækkede kodeord og email, som er gyldige. Dog mener russerne selv, at det er op mod 60 procent, der er gyldige.

PODCAST: Sikkerhed – tager du det seriøst?

De mange brugernavne og passwords stammer ifølge Google ikke fra deres servere, men er sluppet ud fra andre sider, der bruger Googles login-oplysninger. Det betyder også, at de mange passwords kan være til andre sites end Gmail-konti.

Men en god idé er altid, at skifte kodeordet blot for en sikkerhedsskyld.

Mere til historien

For to ugers tid siden var det en russisk mail-tjeneste, som blev udsat for en lignende aktion, hvor det var 4,7 millioner mail-konti, der blev lækket.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer