5 millioner Gmail-konti er hacket – og danske er i blandt

Omkring 5 millioner Gmail-konti er blevet hacket og omkring 10.000 af disse tilhører danskere – derfor rådes du til at skifte dit kodeord.

Gmail logo

Gmail logo

Google har meddelt i et blogindlæg, efter oplysningerne var lækket, at en russisk website har hacket sig til omkring 5 millioner emails og kodeord, der alle er tilknyttet Googles Gmail.

Og da der skulle være 10.000 danske email-konti i blandt, så rådes Gmail-brugere til at ændre deres kodeord.

– “Det tyder foreløbig på, at der er omkring 10.000 danske konti, der er blevet lækket,” fortæller sikkerhedsekspert Peter Kruse fra CSIS til Computerworld.dk – og anbefaler man udskifter sit password.

Dog fortæller Peter Kruse også, at der ikke er grund til panik, da det tyder på de lækkede data kan være op til tre år gamle, dermed er der tale om mere eller mindre udaterede oplysninger.

Ifølge Googles beregninger så er det kun 2 procent af de lækkede kodeord og email, som er gyldige. Dog mener russerne selv, at det er op mod 60 procent, der er gyldige.

PODCAST: Sikkerhed – tager du det seriøst?

De mange brugernavne og passwords stammer ifølge Google ikke fra deres servere, men er sluppet ud fra andre sider, der bruger Googles login-oplysninger. Det betyder også, at de mange passwords kan være til andre sites end Gmail-konti.

Men en god idé er altid, at skifte kodeordet blot for en sikkerhedsskyld.

Mere til historien

For to ugers tid siden var det en russisk mail-tjeneste, som blev udsat for en lignende aktion, hvor det var 4,7 millioner mail-konti, der blev lækket.


Avatar

Om Lene Birkeslund

Lene er IT-journalist. Siden 2006 har hun dækket mobilbranchen og utallige produktlanceringer. Hver dag er hun opdateret på den seneste udvikling og kommende trends.