Steve Ballmer siger farvel til Microsoft

0

Den tidligere topchef i Microsoft, Steve Ballmer, trækker sig nu fra selskabets bestyrelse.

Steve Ballmer til MWC 2010 (Kilde: Wikipedia)
Steve Ballmer til MWC 2010 (Kilde: Wikipedia)

Det seneste halve til hele års tid er der sket en masse forandringer i Microsoft. Steve Ballmer skiftede for omkring et halvt år siden fra at være mangeårig topchef til at blive bestyrelsesformand. Da han blev erstattet af Satya Nadella, som topchef i koncernen.

 – Microsoft har fundet den nye topchef

På daværende tidspunkt trådte Bill Gates også tilbage fra posten som bestyrelsesformand for blot at blive menigt bestyrelsesmedlem. Det skriver Dr.dk.

Og nu vælger Steve Ballmer at fratræde selskabets bestyrelse og helt vinke farvel til Microsoft.

Steve Ballmer har været tilknyttet Microsoft fra 1980, hvor han var den 30. person, som blev ansat i det – dengang – helt unge selskab.

Steve Ballmer har valgt, at bruge lidt af formuen på basketball, han hosted fornylig op med 11 milliarder kroner for basketballholdet Los Angeles Clippers.

Ballmer er fortsat den største enkeltaktionær i Microsoft foran Bill Gates.

Analytiker David Johnson, Forrester Research, mener afgangen skal ses som et udtryk for, at Microsoft er ved at udvikle sig i en helt anden retning end under Ballmer.

– “Microsoft under Nadella er et meget anderledes selskab, end det var under Ballmer. Jeg ved ikke, hvor meget mere han egentlig kunne hjælpe,” siger David Johnson til IDG News Service.

Mere til historien

Microsoft har netop oplyst, at de gennemgår en kæmpestor fyringsrunde, hvor særligt tidligere Nokia-ansatte sparkes ud. Helt præcist nedlægges 18.000 stillinger i alt, hvor 12.500 af disse stammer fra mobildivisionen i Nokia.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer