Forsker: Wi-Fi kan bruges til at tage kontrol med fly

En række flyselskaber er henover de seneste år, begyndt at tilbyde deres passagerer Wi-Fi ombord, men sikkerheden bag, kan nu vise sig at være dårligere end hidtil antaget

Mange flyrejsende har de seneste par år, draget fordel af at en række flyselskaber gradvist har lempet på deres regler for brug af mobiltelefoner og andet elektronisk udstyr. I december måned sidste år, tillod SAS brug af mobiltelefoner i fly-funktion under start og landing, efter at EU-kommisionen havde hævet forbuddet mod brug af mobiltelefoner, og rejsende med flyselskabet Norwegian har nu også fået tilgang til Wi-Fi på flyrejsen.

SAS-fly tillader nu brug af mobil og tablet

Nu vil en amerikansk sikkerhedsforsker, på en konference i Las Vegas, dog forsøgt at overbevise myndigheder og eksperter om, at sikkerheden bag flyets Wi-Fi og underholdningssystem, ikke er så god, som det hidtil er antaget.

Det er den amerikanske sikkerhedsforsker Ruben Santamarta, der er manden bag påstanden, om at det er muligt at hacke flyets kommunikationsudstyr og  torsdag, skal han så fremvise de tekniske detaljer på den årlige hackerkonference, Black Hat, der afholdes i Las Vegas, i denne uge.

Det er med et helt særligt formål, at Ruben Santamarta vil forsøge at overbevise de tusinder af hackere og sikkerhedseksperter der deltager ved konferencen. “De her enheder, er fuldstændigt åbne. Mit formål er at bidrage til at få ændret denne situation” , udtaler Ruben Santamarta således til Reuters.

Ved at fremtvinge adgang til et flys kommunikations udstyr, kan man forstyrre eller justere på flyets satellitsystem, hvilket kan påvirke flyets navigation og sikkerhedssystem og i værste fald resultere i en katastrofe.

Ruben Santamarta har heldigvis ikke afprøvet sin teori i praksis, til gengæld er han i et lukket og sikkert laboratorium lykkedes med at hacke kommunikationsudstyr der også bruges i fly. Producenterne bag kommunikations udstyret, som han har hacket sig adgang til, tager til genmæle og afviser at der skulle være tale om en decideret sikkerhedstrussel, dog anerkender de at det er lykkedes Ruben Santamarta at få tilgang til visse dele af systemet. Både Ruben Santamarta og producenterne af kommunikations udstyret, er overbeviste, om at det vil være en større udfordring at udføre hackerangrebet i praksis.

Mere til historien

Det er ikke første gang at Black Hat konferencen, der blev grundlagt i 1997, bruges som scene for hackere med revolutionerende budskaber. I 2009 fremviste Charlie Miller og Collin Mulliner en sikkerhedsbrist i Apples iPhone, som senere forårsagede at Apple udsendte en sikkerhedsopdatering. Black Hat konference, bliver i år afholdt fra den 2. august til torsdag den 7. august 2014.

Sådan beskytter du din iPhone mod tyveri

GUIDE: Du kan gøre livet meget sværere for tyven, der har hapset din nye iPhone.

(mere…)
Pas nu på dit Apple Pay

Du skal lægge mærke til denne mail, hvis du bruger Apple Pay. Jeg har efterprøvet mailen.

(mere…)
Pas på svindel fra “Skat”

Skal du have penge tilbage eller ej? Årsopgørelsen er på vej som viser dette, men pas på det fører oftest fup og svindelnumre med sig.

(mere…)
Sådan kommer du i gang med backup i skyen

GUIDE: Du kan let lave backup i skyen. Her er guiden til, hvordan du kommer i gang med at sikre dine data og hvad du skal være opmærksom på.

(mere…)
Forsvaret og politiet udfaser DJI-droner
(mere…)
Nyt MobilePay-tiltag rammer alle

Svindel ved privathandler skal begrænses. Derfor vil MobilePay gøre op med navneændringer på betalingsplatformen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram