EU undersøger om Google udnytter dominans

0

Udnytter Google dominansen på Android-systemet til at skævvride konkurrencen. Det undersøger EU for tiden.

Google eu
Google undersøges om EU

Google kan mærke EU ånde dem i nakken. EU-kommissionen overvejer, om der skal rejses en konkurrencesag.

Android  har en markedsandel på omkring 85 procent, mens iOS fra Apple ligger på lige under 12, mens Windows Phone der drives af Microsoft ligger på nogle få procent. Googles system er således det klart dominerede på smartphone-markedet.

Androids dominans har fået EU til at interessere sig for, om Google har misbrugt sin position på smartphone-området til at opnå et forspring på øvrige tjenester, udbudt af den amerikanske IT-virksomhed, skriver DR.dk.

Tip: Google ved hvor du parkerer

Google tjenester i Android

Androids grundversion er open source, men mobilproducenterne i vores markedsområde tilføjer Googles tjenester – kendt som Google Mobile Services (GMS). Blandt tjenesterne er de apps der kendetegner en Android-telefon; Google Maps, Google Play, Gmail m.fl.

Tjenesterne i GMS er ikke open source og mobilproducenterne har ikke adgang til at ændre i disse.

EU undersøger via et spørgeskema til producenterne problemstillingen. De beder inden den 12. september 2014, om svar på, og dokumentation for, om Google har forlangt, at konkurrerende tjenester ikke lægges ind i telefonerne side om side med Googles egne.

Ifølge DR.dk har en tilsvarende sag været rejst i USA og Korea, hvor der ikke var grundlag for en konkurrencesag.

Google ændrer in-app køb efter EU-pres

Mere til historien

Der findes Android-telefoner på markedet uden Googles services. Blandet andet Amazon Fire Phone og Nokia X-serien.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer