Den første smartphone er netop fyldt 20 år

I weekenden rundede IBM’s Simon-mobil 20 år og dette var den første telefon der kunne maile. 20 år efter lanceringen kommer den første smartphonepå museum.

IBM Simon-mobil (Kilde: Wikipedia)

IBM Simon-mobil (Kilde: Wikipedia)

Et halvt kilo – så meget vejede den første smartphone, IBM’s Simon-mobil, som netop er fyldt 20 år. Til gengæld var ord som applikationer, app-stores og world wide web ikke noget man kendte til.

Dengang indeholdte smartphonen ikke meget mere end en kalender og et mailprogram – og muligheden for at tage notater, samt den jo kunne ringe.

I anledning af den runde fødselsdag, så kommer IBM’s Simon-mobil nu på udstilling hos afdelingen for informationsteknologi på London’s Science Museum. Her står også den første server på internettet – Tim Berners-Lees NeXT-computer. Det skriver Dr.dk.

Trods den store vægt på omkring et halvt kilo, så havde Simon ikke meget hukommelse. Helt præcist havde den kun én MB lagerplads og batteriet holdt omkring en times tid.

Blev aldrig en succes

Simon lignede umiddelbart Apples Newton-PDA, der aldrig blev en succes. Mere held havde U. S. Robotics, der stod bag de første Palm Pilots, hvilket var digitale PDA’ere – uden telefon indbygget. På det skandinaviske marked var vi dengang stærke og her drev Nokia og Ericsson udviklingen frem.

Smartphone-begrebet blev dog først kendt nogle år senere med Ericssons GS88-model.

Nokia dominerede markedet, men også Ericsson og Research In Motion RIM (nu BlackBerry) var med til at drive markedet. Dengang benyttede Nokia forskellige varianter af Symbian-systemet og bevarede disse på deres produkter frem til slutningen af 2010, hvor Stephen Elop erklærede, at Nokia nu satsede på Windows Phone platformen.

Smartphonen-begrebet blev dog for alvor først noget, som almindelige dødelige lærte at kende i 2007, da Apple lancerede den første iPhone. Den første Android-telefon fulgte året efter med HTC Dream.

Apple skabte en ny industri med App Store

Mere til historien

Den runde fødselsdag er lidt upræcis, da den er ud fra hvornår Simon blev sat til salg i USA, hvilket var den 16. august 1994. Men den blev præsenteret året før i Las Vegas.

Smartphone fra Polestar er måske snart godkendt?

Polestar er kendt for elbiler, men nu er de snart på vej med en mobil.

(mere…)
Den bedste smartphone i 2023

Mobilbranchen har netop kåret den bedste smartphone i 2023. Er du enig?

(mere…)
Sociale medier forbydes for mindreårige

Et flertal i en amerikansk delstat har stemt for, at sociale medier skal forbydes for børn under 17 år.

(mere…)
Rekordsalg af high-end smartphones i 2023

Sidste år blev der solgt et rekordhøjt antal smartphones i high-end-kategorien, hvis man skal tro tal fra analysefirma.

(mere…)
Hvad er din yndlings-telefon?

VIDEO: Hvilken telefon er din 'go-to' telefon - og hvorfor?

(mere…)
De 5 bedste gamle smartphone-funktioner, vi savner

Ville du ikke hellere have gode højttalere og et udskifteligt batteri end en foldbar skærm?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram