Den første smartphone er netop fyldt 20 år

1

I weekenden rundede IBM’s Simon-mobil 20 år og dette var den første telefon der kunne maile. 20 år efter lanceringen kommer den første smartphonepå museum.

IBM Simon-mobil (Kilde: Wikipedia)
IBM Simon-mobil (Kilde: Wikipedia)

Et halvt kilo – så meget vejede den første smartphone, IBM’s Simon-mobil, som netop er fyldt 20 år. Til gengæld var ord som applikationer, app-stores og world wide web ikke noget man kendte til.

Dengang indeholdte smartphonen ikke meget mere end en kalender og et mailprogram – og muligheden for at tage notater, samt den jo kunne ringe.

I anledning af den runde fødselsdag, så kommer IBM’s Simon-mobil nu på udstilling hos afdelingen for informationsteknologi på London’s Science Museum. Her står også den første server på internettet – Tim Berners-Lees NeXT-computer. Det skriver Dr.dk.

Trods den store vægt på omkring et halvt kilo, så havde Simon ikke meget hukommelse. Helt præcist havde den kun én MB lagerplads og batteriet holdt omkring en times tid.

Blev aldrig en succes

Simon lignede umiddelbart Apples Newton-PDA, der aldrig blev en succes. Mere held havde U. S. Robotics, der stod bag de første Palm Pilots, hvilket var digitale PDA’ere – uden telefon indbygget. På det skandinaviske marked var vi dengang stærke og her drev Nokia og Ericsson udviklingen frem.

Smartphone-begrebet blev dog først kendt nogle år senere med Ericssons GS88-model.

Nokia dominerede markedet, men også Ericsson og Research In Motion RIM (nu BlackBerry) var med til at drive markedet. Dengang benyttede Nokia forskellige varianter af Symbian-systemet og bevarede disse på deres produkter frem til slutningen af 2010, hvor Stephen Elop erklærede, at Nokia nu satsede på Windows Phone platformen.

Smartphonen-begrebet blev dog for alvor først noget, som almindelige dødelige lærte at kende i 2007, da Apple lancerede den første iPhone. Den første Android-telefon fulgte året efter med HTC Dream.

Apple skabte en ny industri med App Store

Mere til historien

Den runde fødselsdag er lidt upræcis, da den er ud fra hvornår Simon blev sat til salg i USA, hvilket var den 16. august 1994. Men den blev præsenteret året før i Las Vegas.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer