Apples iMessage service ramt af spammere

0

Beskedtjenesten iMessage er blevet ramt af spammere, som via simple metoder kan bombardere folk med uønskede reklamer.

Screenshot iMessage-funktion
Screenshot iMessage-funktion

Apples bud på en ”konkurrent” til SMS-beskeden, beskedtjenesten iMessage, rammes i stigende grad af spammere, som sender bunkevis af uønskede reklamer og andet brugerne ikke har bedt om.

Henover sommeren har særligt reklamer for Oakley og RayBan-solbriller ramt iMessage-brugerne. Og klikker man på de links, som er i spambeskederne, så lander man på hjemmesider, der kan spores til Kina.

Problemet er blevet så stort, at op mod 30 procent af al spam på mobiler, sendes via Apples beskedtjeneste, det viser en ny undersøgelse, som er foretaget af det amerikanske sikkerheds- og spambekæmpelsesfirma Cloudmark. Det oplyses dog ikke i undersøgelsen, hvor mange beskeder der er tale om. Det skriver Dr.dk.

iMessage er blevet populært for spammerne, da det er gratis at sende beskeder/reklamer til brugerne af Apples beskedtjeneste i modsætning til almindelige SMS-beskeder, samt man også rammer brugere af andre Apple-enheder med iMessage aktiveret – Mac-computere, iPads og iPhones.

 – TIP: Sådan slår du iMessage fra

Indtil for godt et år siden var spam via iMessage nærmest et ukendt fænomen, men siden er det altså blevet meget populært.

Mere til historien

Det kræver ikke mere end en iMessage-adresse at spamme fra, hvilket er en emailadresse man registrerer.

Læs også:
Defekt batteri i iPhone 5 – Apple tilbagekalder en række iPhones

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer