Så ofte udskifter vi mobilen

0

Over 60 procent af de danske mobiltelefon-ejere har haft deres nuværende telefon i to år eller derunder, viser en ny undersøgelse.

Lumia 930
Lumia 930 (Foto: MereMobil.dk)

En ny undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at mere end 60 procent af de danske mobiltelefon-ejere har haft deres nuværende mobiltelefon i to år eller derunder.

Undersøgelsen er foretaget af Megafon og der deltog 1.040 mobiltelefonejere, som skulle være med til at give et indblik i danskernes kendskab til deres rettigheder i forbindelse med køb og reparationer af mobiltelefoner.

Af de adspurgte i undersøgelsen har 63 procent af dem haft deres nuværende mobiltelefon i to år eller derunder. 20 procent går rundt med en mobiltelefon i lommen, som de har haft i mere end tre år.

– ”Når danskerne typisk køber ny mobiltelefon hvert andet år, er der endnu mere at spare, hvis man undersøger, hvor telefonen er billigst. Vores undersøgelse viser samtidig, at de fleste forbrugere stadig er i tvivl om deres rettigheder, når de køber mobiltelefoner og andet elektronik,” siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Camilla Hesselby.

45 procent af danskerne har købt mobiltelefon, da de ønskede en nyere model.

Ifølge undersøgelsen har 32 procent haft deres telefon i mindre end et år.

Disse nye mobiler kommer i handlen i juli måned

Selvom mange danskere skifter til nyere modeller, så er der også et mindretal, som køber brugte telefoner. Ifølge undersøgelsen havde syv procent af de adspurgte købt en brugt telefon.

Mere til historien

Kender du dine rettigheder, hvis din mobiltelefon går i stykker? Du kan teste dig selv i denne elektronik-quiz.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer