Så ofte udskifter vi mobilen

Over 60 procent af de danske mobiltelefon-ejere har haft deres nuværende telefon i to år eller derunder, viser en ny undersøgelse.

Lumia 930

Lumia 930 (Foto: MereMobil.dk)

En ny undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at mere end 60 procent af de danske mobiltelefon-ejere har haft deres nuværende mobiltelefon i to år eller derunder.

Undersøgelsen er foretaget af Megafon og der deltog 1.040 mobiltelefonejere, som skulle være med til at give et indblik i danskernes kendskab til deres rettigheder i forbindelse med køb og reparationer af mobiltelefoner.

Af de adspurgte i undersøgelsen har 63 procent af dem haft deres nuværende mobiltelefon i to år eller derunder. 20 procent går rundt med en mobiltelefon i lommen, som de har haft i mere end tre år.

– ”Når danskerne typisk køber ny mobiltelefon hvert andet år, er der endnu mere at spare, hvis man undersøger, hvor telefonen er billigst. Vores undersøgelse viser samtidig, at de fleste forbrugere stadig er i tvivl om deres rettigheder, når de køber mobiltelefoner og andet elektronik,” siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Camilla Hesselby.

45 procent af danskerne har købt mobiltelefon, da de ønskede en nyere model.

Ifølge undersøgelsen har 32 procent haft deres telefon i mindre end et år.

Disse nye mobiler kommer i handlen i juli måned

Selvom mange danskere skifter til nyere modeller, så er der også et mindretal, som køber brugte telefoner. Ifølge undersøgelsen havde syv procent af de adspurgte købt en brugt telefon.

Mere til historien

Kender du dine rettigheder, hvis din mobiltelefon går i stykker? Du kan teste dig selv i denne elektronik-quiz.

Tæt på 90 procent af amerikanske teenagere har en iPhone

En ny undersøgelse viser, at størstedelen af de amerikanske teenagere har valgt iPhone, som deres mobil.

(mere…)
Forventning: Black Friday vil vare en måned

Som forbruger går du ind i et skal-skal ikke-halvår, hvor din yndlings webshop risikerer at lukke, vurderer ekspert.

(mere…)
Batteriet er det vigtigste i en smartphone

Tæt på halvdelen af danskerne er utilfredse med batteriets levetid i deres telefon.

(mere…)
Salget af foldbare smartphones runder 100 millioner i 2027

Det ventes, at milepælen for 100 millioner solgte eksemplarer af foldbare smartphones vil blive nået i 2027, viser ny analyse.

(mere…)
Mange unge savner at se vennerne

Unge i dag er meget sammen digitalt. En ny undersøgelse viser, at hver tredje af de unge savner at se vennerne fysisk i fritiden.

(mere…)
Over to millioner danskere deler logins til streamingtjenester

Især de yngre deler login. De synes, at streaming-tjenesterne er for dyre.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram