Så ofte udskifter vi mobilen

Over 60 procent af de danske mobiltelefon-ejere har haft deres nuværende telefon i to år eller derunder, viser en ny undersøgelse.

Lumia 930

Lumia 930 (Foto: MereMobil.dk)

En ny undersøgelse fra Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen viser, at mere end 60 procent af de danske mobiltelefon-ejere har haft deres nuværende mobiltelefon i to år eller derunder.

Undersøgelsen er foretaget af Megafon og der deltog 1.040 mobiltelefonejere, som skulle være med til at give et indblik i danskernes kendskab til deres rettigheder i forbindelse med køb og reparationer af mobiltelefoner.

Af de adspurgte i undersøgelsen har 63 procent af dem haft deres nuværende mobiltelefon i to år eller derunder. 20 procent går rundt med en mobiltelefon i lommen, som de har haft i mere end tre år.

- ”Når danskerne typisk køber ny mobiltelefon hvert andet år, er der endnu mere at spare, hvis man undersøger, hvor telefonen er billigst. Vores undersøgelse viser samtidig, at de fleste forbrugere stadig er i tvivl om deres rettigheder, når de køber mobiltelefoner og andet elektronik,” siger kontorchef i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Camilla Hesselby.

45 procent af danskerne har købt mobiltelefon, da de ønskede en nyere model.

Ifølge undersøgelsen har 32 procent haft deres telefon i mindre end et år.

- Disse nye mobiler kommer i handlen i juli måned

Selvom mange danskere skifter til nyere modeller, så er der også et mindretal, som køber brugte telefoner. Ifølge undersøgelsen havde syv procent af de adspurgte købt en brugt telefon.

Mere til historien

Kender du dine rettigheder, hvis din mobiltelefon går i stykker? Du kan teste dig selv i denne elektronik-quiz.

Er du bange for et angreb mod dine data?

Hvor bekymret er du for at miste data ved et angreb fra IT-kriminelle?

(mere…)
Deling af Netflix-login er et stort IT-problem

En ny rapport viser, at det kan være et stort problem for IT-sikkerheden, at dele koder til diverse steamingtjenester.

(mere…)
Corona har fremmet digitaliseringen

En ny rapport fra Danmarks Statistik viser, at perioden med coronanedlukninger m.m. har fremmet digitaliseringen hos danskerne.

(mere…)
Danskerne beskytter ikke deres telefoner

En ny undersøgelse ser nærmere på danskernes gøren og laden på nettet og resultatet er “skræmmende”, siger ekspert.

(mere…)
Forældre hægtes af børnenes digitale liv

Forældre skal følge med i teknlogi og gaming, hvis ikke de vil hægtes af deres børns digitale liv. Undersøgelse viser, at forældre allerede i dag har det svært.

(mere…)
De yngre vil gerne spores og få tilbud

De yngre netbrugere vil gerne bytte deres adfærd på nettet, hvis de får bedre tilbud fra virksomheder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram