OS X Yosemite og iOS 8 kan forstå dansk

Dikteringsfunktionen i både iOS 8 og OS X Yosemite byder på hele 24 nye sprog sammenlignet med tidligere – heriblandt dansk.

I de nuværende udgaver af iOS 7 og OS X Mavericks har Apple indbygget diktering med understøttelse af otte forskellige sprog. Med de kommende opdateringer vil dette antal stige til 30 forskellige sprog – og ja, dansk er et af dem!

Oplysningerne kommer fra 9to5mac.com og den samlede oversigt over de nye sprog kan findes herunder. Hvorvidt dette også betyder, at Siri kommer til at understøtte det danske sprog, er endnu uklart. Faktum er dog at Apple nu har teknologien til at forstå dansk tale, og så er spørgsmålet bare om det kan og vil blive brugt i Siri.

7 små nye funktioner i iOS 8

De nye sprog er følgende: Arabisk, catalansk, dansk, finsk, græsk, hebraisk, indonesisk, kroatisk, malaysisk, nederlandsk, norsk (bokmål), polsk, portugisisk, rumænsk, russisk, slovakisk, svensk, thai, tjekkisk, tyrkisk, ukrainsk, ungarsk, vietnamesisk.

Mere til historien

Siri understøtter i øjeblikket 11 forskellige sprog, heriblandt engelsk, tysk, spansk og kinesisk. Russisk og ukrainsk understøttelse er kommet med i iOS 8, og vi håber på at flere vil følge inden lanceringen.


Avatar

Om Michell Bak

Michell er selverklæret tekniknørd, og har prøvet kræfter med lidt af hvert inden for mobilbranchen over de sidste 10 år. En betydelig del af hverdagen bruges desuden på softwareudvikling - primært til mobile enheder med særligt fokus på Android.