Kommer Siri til at tale dansk?

0

Endnu engang er der gang i rygterne om, at Apple udvider Siri til at kunne tale flere forskellige nye sprog – dansk skulle være et af dem.

Apples stemme assistent Siri (Foto: Apple)
Apples stemme assistent Siri (Foto: Apple)

Den personlige assisent Siri blev introduceret af Apple tilbage i 2011 sammen med iPhone 4S og iOS 5. Funktionen har siden udviklet sig markant og lært en række nye sprog, så flere brugere kan få hjælp af Siri på deres iOS-enheder.

For nogle år siden skrev Macrumors.com om, at Siri skulle lære dansk første gang. Disse rygter var baseret på jobopslag, hvor Apple søgte medarbejdere, der skulle lære Siri det danske sprog. Foruden dansk var der tale om 8 yderligere sprog.

Til trods for jobopslaget er der endnu ikke nyt om Siri på dansk.

Men rygterne er, som sagt, endnu engang begyndt at florerer. Det er endnu engang MacRumors.com, som fortæller Apple atter søger ingenører til Siri-funktionen på nye sprog.

Apple vil lave forbedringer og nuancer til de nuværende sprog, men søger også medarbejdere, som taler flydende dansk, norsk, svensk, tyrkisk, arabisk, braziliansk, hollandsk, thai og russisk.

Dikteringsfunktionen kan dansk i iOS 8 (Foto: Apple)
Dikteringsfunktionen kan dansk i iOS 8 (Foto: Apple)

I den kommende software iOS 8, der netop nu er i anden beta-version, samt OS X Yosemite, der ligeledes er i beta-udgave, har dikteringsfunktionen lært dansk. Selvom den understøtter dansk, er det dog endnu uklart om det kan og vil blive brugt i Siri.

OS X Yosemite og iOS 8 kan forstå dansk

Men med de nye oplysninger fra MacRumors.com fortsætter håbet om, at Siri inden længe kan tale dansk lidt endnu.

Mere til historien

Siri taler lige nu 19 forskellige nuancer af sprog, men endnu engang er der håb om, at den personlige assistant inden længe vil mestre det danske sprog.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer