Huawei har opnået 300 Mbit/s med 3CC-teknologi på 4G

0

Netværksleverandøren Huawei har gennemført verdens første test af Carrier Aggregation på tre frekvensbånd i et kommercielt mobilnetværk.

Huawei Ascend P7 (Foto: Huawei)
Huawei Ascend P7 (Foto: Huawei)

Det er det sydkoreanske teleselskab LG Uplus, der sammen med Huawei har gennemført test med Carrier Aggregation teknologien 3CC. Det skriver Cellular-news.com.

Carrier Aggregation er teknik, hvor man bundler flere frekvensbånd sammen, så man kan opnå højere overførselshastigheder på et 4G LTE Advanced netværk. Testen blev gennemført med tre frekvensbånd, og denne form for Carrier Aggregation kaldes derfor 3CC.

Hvad er Carrier Aggregation – sådan bliver mobilnettet hurtigere

Ved at samle tre forskellige frekvensbånd på 800 (10 MHz), 2100 (10 MHz) og 2600 (20 MHz) kunne Huawei og LG Uplus give adgang til et netværk med i alt 40 MHz parrede frekvenser. Downloadhastigheden kommer dermed op på omkring 300 Mbit/s.

Der er dog endnu ikke kompatible chipsæts på markedet til smartphones eller USB modems, men disse forventes at blive tilgængelige senere på året.

Baggrund: Hvad er LTE Advanced?

Mere til historien

Carrier Aggregation bundler flere frekvensbånd for at opnå højere overførselshastigheder, og teknologien er en af de helt essentielle teknologier, der vil give 4G LTE Advanced mobilnetværkene markant højere datahastigheder i fremtiden.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer