Få advarsel om farlig røg og skybrud på mobilen

0

Beredskabsstyrelsen er i gang med udviklingen af en applikation, der samler varslinger og alarmer, så borgere i fremtiden får advarsel om skybrud m.m. direkte på mobilen.

Beredskabsstyrelsen
Beredskabsstyrelsen

Er der fare på færde eller en katastrofe af en art, så lyder sirenerne. Men i fremtiden vil vores smartphones og tablets også kunne advare os, når der er fare på færde. Det skriver Dr.dk.

Det er Beredskabsstyrelsen, som er gået i gang med udviklingen af en applikation, der samler varslinger og alarmer fra blandt andet DMI, politiet og Beredskabsstyrelsen selv.

– ”Formålet er at hjælpe borgerne med at handle på den, som vi ser det, mest hensigtsmæssige måde,” siger kommunikationschef i Beredskabsstyrelsen Thomas Dybro Lundorf til DR Nyheder.

Det er ikke meningen, at applikationen skal erstatte de nuværende systemer med sirener og beredskabsmeddelelser i medierne, den skal derimod være et supplement. Applikationen skal varsle automatisk og i realtid.

Dog er det endnu meget tidligt i udviklingen, men Beredskabsstyrelsen ved godt, hvordan den endelige applikation helst skal se ud.

– ”Den optimale app bruger naturligvis geotagging, så den kan sende varslinger kun til borgere i de områder, der er omfattet af varslingen. Men nu må vi se, hvad der kan lade sig gøre med de midler, vi har til rådighed,” lyder det fra Thomas Dybro Lundorf.

Applikationen forventes klar i det nye år.

Mere til historien

Når landets sirener lyder, så kan døve og hørehæmmede i stedet modtage en SMS-besked fra Beredskabsstyrelsen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer