Sirenevarsling på SMS er kun for døve

0

Når Beredskabsstyrelsen benytter landets sirener, så kan døve og hørehæmmede i stedet modtage en SMS-besked – dog må normalthørende ikke tilmelde sig tjenesten.

Traditionen tro, så afprøver Beredskabsstyrelsen landets sirener hvert år den første onsdag i maj måned, hvilket i 2014 er onsdag den 7. maj, klokken 12.00. Afprøvningen på denne dato sker i fuldt omfang. Sirenerne afprøves faktisk også hver eneste nat, blot uden lyd.

Sirenerne er til for at advare borgere om nødsituationer, hvilket kan være atomkraftuheld, brande med giftig røg, giftudslip og stormflod.

Døve og hørehæmmede kan modtage en SMS-besked (SMS-varsling) når Beredskabsstyrelsen sætter gang i sirenerne. Er du døv eller hørehæmmet og kunne du tænke dig, at modtage en SMS-besked fra Beredskabsstyrelsen, så tilmeld dig SMS-tjenesten, som sender besked ud til de personer, der er tilmeldt. Ligesom de almindelige sirener, så afprøves denne SMS-tjeneste også den første onsdag i maj måned klokken 12.00.

Du tilmelder dig via borger.dk og kan læse nærmere om betingelserne for dette på Beredskabsstyrelsens hjemmeside. Du kan desuden se en video fra Døvefilm om hvordan tilmeldingsprocessen foregår.

Mere til historien

Sirenevarsling er et alarmsystem, der bruges ved større ulykker eller katastrofer. Det kan være eksempelvis giftudslip, brand og forurenet drikkevand. Det er politiet, der bestemmer, hvornår og hvor i landet sirenerne skal lyde. Efterfølgende har DR og TV 2 pligt til at udsende beskeder om ulykker og katastrofer.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer