Det fysiske mobiltastatur blev udryddet på otte år

3

Tilbage i 2007 var der et mobiltastatur på mere end halvdelen af alle mobiltelefoner – i dag otte år senere er det fysiske mobiltastatur udryddet.

De seneste år er der næsten kun produceret mobiltelefoner med touch-tastatur, men vi skal ikke mange år tilbage før mobiltelefoner med fysiske tastaturer fortsat havde store markedsandele. Det skriver Mobilen.no.

En ny statistik, der er publiseret på Twitter, viser hvor mange markedsandele både QWERTY-tastatur og det nummeriske tastatur har mistet på ganske kort tid.

I 2007 havde de to forskellige tastaturvarianter på mere end 25 procent hver, mens telefoner uden tastatur var på omkring 45 procent.

Udviklingen af forskellige tastatur varianter på mobiltelefoner
Udviklingen af forskellige tastatur varianter på mobiltelefoner

Du kan se på ovenstående graf, at QWERTY-tastaturet i 2010 fortsat havde en markedsandel på 25 procent. Derefter gik det kun nedad og på et par år var det kun lige under 10 procent af de solgte telefoner, som havde et QWERTY-tastatur. Og i 2014 er der så godt som ingen mobiltelefoner, som kommer med QWERTY-tastatur længere. Det skriver BGR.com.

Kigger man på markedsandele, så har det numeriske tastutur i dag en større markedsandel end QWERTY-tastaturet, mens mobiltelefoner uden fysisk tastatur har fået tæt på 99 procent af markedet.

Mere til historien

Tilbage i januar måned lød det fra BlackBerrys nye topchef, John Chen, at de fremtidige mobiltelefoner fra BlackBerry ville komme med et fysisk tastatur, ligesom det traditionelle BlackBerry-tastatur. Om det ender sådan er uvist.

 

 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer