HTC One Mini 2 er nu en realitet

0

BEKRÆFTET: HTC har nu officielt bekræftet, at HTC One Mini 2 er på vej. Den er klar til salg på det danske marked i juni måned.

Så skete det vi har forventet i flere dage. HTC er kommet ud af busken og udsendt en pressemeddelelse om en miniudgave af HTC One (M8).

Mobilen med det mundrette navn “HTC One Mini 2” fortsætter de kendte og prisbelønnede designlinjer, nu blot i et mindre format end topmodellen. One Mini 2 kommer med 4,5 tommer HD 720p skærm.

Det mest bemærkelsesværdige er nok, at HTC har fjernet det dybt kritisable kamera med ”Ultrapixels”, der var HTCs marketingsbegreb for en anden måde, at håndtere et mobilkamera på. Problemet var, at billedkvaliteten endte med at være for dårlig.

Det nye kamera er en standardtype med 13 megapixels (BSI Sensor) og f/2.2 linse. Frontkameraet er på fem megapixels.

Flere artikler om HTC One Mini 2

Mindre størrelse og færre kræfter

For at give dig et sammenligningsgrundlag har vi opsat de vigtigste specifikationer på HTC One (M8), HTC One Mini og HTC One Mini 2 herunder.

Som det fremgår, er størrelsen på den nye mini, sammenlignet med M8, blevet mindre. Desværre har HTC også reduceret kræfterne fra processoren.

SkærmCPUHukommelseStørrelseVægt
HTC One Mini 24.5”Quad-core 1.2 GHz16 GB
1 GB RAM
137.4 x 65 x 10.6 mm137 g
HTC One Mini4.3”Dual-core 1.4 GHz16 GB
1 GB RAM
132 x 63.2 x 9.3 mm122 g
HTC One (M8)5.0″Quad-core 2.3 GHz16 GB
2 GB RAM
146.4 x 70.6 x 9.4 mm160 g

Når HTC One Mini fra sidste år tages med ind i betragtning er det tydeligt, at der på processorkraft og skærmstørrelse er sket en opgradering. Men også vægten og størrelsen er forøget. Det er pludselig relevant at spørge, hvornår er en smartphone egentlig ”mini”?

One Mini 2 bruger samme udgave af brugerfladen HTC Sense 6, som den helt nye One (M8).

Web-TV: Se testen af HTC One (M8)

Jeg synes en vigtig detalje er hukommelsen. Godt nok er der kun 16 GB intern hukommelse, som på den store model, men igen når der sammenlignes med One Mini, så er der sket en forbedring. Hukommelsen er ikke længere låst fast, men kan udvides med et micro-SD kort på op til 128 GB.

Fortsat mange gode specifikationer

HTC One Mini 2 er en 4G LTE telefon der endda har LTE Cat4 understøttet, altså den aktuelt højest opnåelige hastighed på 4G-mobilnettene.

Der er også Bluetooth 4.0 (aptX), trådløst netværk (802.11 a/b/g/n 2.4 + 5 GHz), GPS, Glonass, NFC og ikke mindst HTC’s gode stereo fronthøjtalere. Styresystemet er Android 4.4 KitKat.

HTC One Mini 2 kommer på det danske marked sidst i juni 2014. Prisen bliver 3.799 kroner uden abonnement (flere detaljer om pris på One Mini 2). Farvemulighederne er mørkegrå og guld, mens den lysere grå ikke sælges i Danmark.

Stortest: HTC One (M8) – sådan er den

Mere til historien

HTC One Mini blev præsenteret i juli 2013. Den vejledende pris var dengang 3.499 kroner uden abonnement. Da jeg testede One Mini var min oplevelse, at HTC havde sparet lidt for meget på kræfterne i telefonen. Så mens HTC One fik topkarakter måtte One Mini nøjes med 4 ud af 6 stjerner.

Læs også:
Web-TV: HTC One (M8) skal redde HTC

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer