Hackere hævder at have brudt iClouds fjernlås

0

To hackere, at have brudt iClouds Activation lock, som gør dem i stand til at låse stjålne iPhones og iPads op – uden at have ejerens kodeord.

Sikkerhed, IT-sikkerhed.
IT-sikkerhed tager vi alt for let på.

Apple har et system, der hedder iCloud Activation Lock, som gør det muligt at låse sin iPhone og gøre denne ubrugelig, hvis den er stjålet eller lignende. Men nu hævder to hackere, at de har brudt denne sikkerhed, som altså ellers skulle forhindre, man kunne gendanne softwaren uden ejerens kodeord. Det skriver CNN.com.

iPhone og iPad ramt af kæmpe sikkerhedsfejl

Hackerne, som hævder at have brudt denne sikkerhed, går under navnet Team DoulCi (der er iCloud stavet bagfra), og siger altså det er lykkedes dem at finde en metode, som gør dem i stand til at låse stjålne iPhones og iPads op uden ejerens kodeord. Måden de gør det på er ved, at lade enheden kommunikere med en computer, hvor de så ændre en fil, så den tror den kommunikere med Apples iCloud-server.

Enheden tror den kommunikere med Apples servere, men i virkeligheden er det med hackernes computer.

Mailboksen i iPhone og iPad er usikker

Hackerne påstår at have låst mange enheder op, samt de tilbage i marts måned informerede Apple omkring problemet, men uden Apple har reageret.

Der er ikke nogen dokumentation på, at påstandene er rigtige og Apple har hverken be- eller afkræftet det.

Mere til historien

Du kan lytte til vores podcast omkring Sikkerhed her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer