Google nu mere værdifuld end Apple

1

Apple har tidligere været verdens mest værdifulde selskab, men har nu måtte se sig overhalet af konkurrenten Google, der har overtaget førstepladsen.

Selvom Apple ikke er et firma, der har problemer, så kan det dog være, at de sidste mange års succes er ved at vende. De har i hvert fald mistet den prestigefyldte førsteplads på listen over verdens mest værdifulde selskaber – endda til konkurrenten Google. Det skriver PhoneArena.com.

Google har med en markedsværdi på 158,9 milliarder dollar altså skubbet Apple ned på andenpladsen. Krisen er dog ikke værre end, at de fortsat har en markedsværdi på 147,9 milliarder dollar, dog er det et fald på omkring 20 procent.

En af grundene til, at Google nu er steget så meget i markedsværdi er, at de har alverdens produkter lige fra deres Google Glasses, robotter og meget andet, mens Apple fortsat kun holder sig til de traditionelle produkter som smartphones, bærbare computere og tablets. Flere analytikere mener også, at Apples mange og lange kampe i retten mod særligt Samsung, har været medvirkende til deres fald.

Apple og Google dropper patentkrig

Foruden Apple og Google, så indtages tredjepladsen af IBM, mens de efterfølgende pladser tilhører Microsoft, McDonalds, CocaCola, VISA, AT&T, Marlboro og Amazon.com.

Samsung der er verdens største mobilproducent og generel elektronikgigant finder vi på plads nummer 29.

Mere til historien

Listen over de mest værdifulde selskaber er lavet af analysefirmaet Millward Browns, der bedømmer selskaberne ud fra flere forskellige faktorer, som beregner selskaberns brand- og markedsværdi. Du kan se hele listen med de 100 mest værdifulde selskaber her.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer