Pas på dette kan være et fupnummer

4

Flere danske mobilkunder har de seneste dage oplevet af blive ringet op af et dansk-registreret nummer, som blot smækker på efter kort tid. Der kan være tale om et fup-nummer.

Mobilen er vores faste følgesvend
Mobilen er vores faste følgesvend

Flere danske mobilkunder har oplevet at blive ringet op af det dansk-registrerede telefonnummer 72 14 88 12, hvorefter de efter nogle sekunder lægger på igen. Nu lyder advarslen fra en ekspert og teleselskaberne, at der kan være tale om et større svindelnummer ligger bag. Det skriver Bt.dk.

Det er Peter Kruse, som er sikkerhedsspecialist i IT-sikkerhedsfirmaet CSIS, der advarer omkring dette.

Er der tale om et svindelnummer, så er det svindlernes idé, at folk skal ringe tilbage til nummeret, hvorefter de trækkes et større beløb.

– “I teorien kan det danske nummer fungere ligesom en “stråmand”. Når man ringer til nummeret, viderestiller det en til et udenlandsk nummer, som så overtakserer ens opkald. Derfor vil jeg råde folk til at lade være med at ringe tilbage, hvis de bliver kontaktet af nummeret,” siger Peter Kruse til bt.dk.

Bt.dk har været i kontakt med en person, der også tilbage i december blev kontaktet af nummeret og nu bliver det igen. Så det har altså tidligere huseret. Han fortæller, at han nogen gange får 10-15 opkald dagligt og håber teleselskaberne kan sætte en stopper for det.

TDC oplyser også, at de indtil videre har fået 7 henvendelser om dette nummer.

Hos TDC og Telenor er man nu igang med at analysere nummeret nærmere, så man kan undersøge om der er tale om et fupnummer. Er det det, så kan de nemlig lukke ned for nummeret, skriver Bt.dk.

Flere teleselskaber advarer også deres kunder på Facebook.

– “Pas på fup-opkald fra nummer: 72 14 88 12. Flere af jer har meldt ind at i har modtaget opkald fra dette danske telefonnummer. Det kunne tyde på at nogen forsøger at svindle, og det er vi nu ved at undersøge, og i så fald spærre nummeret. Vi anbefaler at man ikke tager telefonen eller ringer tilbage, hvis dette nummer ringer op. Del gerne advarslen for at gøre andre opmærksomme på dette!,” sådan lyder advarslen på Telenors Facebookside.

Modtager du opkald fra nummeret, så er det derfor klogt blot at ignorerer opkaldet og kontakte dit teleselskab om det efterfølgende.

Mere til historien

Det sker fra tid til anden, at der er fupnumre på spil, hvor svindlere forsøger, at lokke penge ud af folk.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer