Få bedre skærmbelysning på din Android

0

TIP: Styr skærmen på din Android smartphone, og få en bedre oplevelse af skærmen.

Du kender helt sikkert det klassiske problem med, at man aldrig rammer den rigtige skærmbelysning på ens smartphone. Enten er lyset på skærmen for kraftigt, og tærer derfor ekstra meget på batteriet, eller også er lyset for svagt, og det bliver vanskeligt at se indholdet på skærmen.

Selvfølgelig kan lysstyrken styres manuelt, men så skal man sidde og tilrette den hver gang man bevæger sig rundt – f.eks. når man går rundt udendørs og derefter går indendørs.

Telefonens automatiske lysmåler burde selvfølgelig kunne klare opgaven, men den kommer alligevel ofte til kort, og resultatet er en ikke særlig læsbar skærm.

Til Android findes der heldigvis en lille smart applikation med navnet ‘Lux’, der kan hjælpe med at løse problemet, med forskellig lysstyrke i forskellige omgivelser.

Måler lysstyrken automatisk

Applikationen fungerer på den måde, at lysstyrken indstilles efter ens personlige præference, og applikationen måler derefter lysstyrken angivet i enheden Lux. Dermed får applikationen en reference at gå ud fra, og applikationen kan så løbende justere lysstyrken ud fra denne reference. Resultatet er, at skærmen altid fremstår med den optimale lysstyrke.

‘Lux’  applikationen findes både i en gratis og i en betalingsudgave. Betalingsversionen er den version man bør gå efter, da denne giver adgang til benytte telefonen indbyggede lysmåler samt kamera, og det gør applikationen langt mere brugbar.

Samtidig tilbyder betalingsversionen en række ekstra funktioner – blandt andet muligheden for at skifte mellem dag og aften profiler for optimal skærmbelysning.

Links

Lux Lite (gratis)
Lux Auto Brightness (20 kroner)

Mere til historien

Vil du vide mere om mobilskærme og blive klogere på, hvad alle de smarte skærmudtryk betyder, så lyt til vores podcast om skærme.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer