Mobilbetaling står overfor snarligt gennembrud
WEB-TV: Direktøren for 4T og Paii mener, at mobilbetaling i Danmark står overfor et gennembrud. Inden for seks måneder, vil der ske en god udvikling.
Mobilbetaling er over de senere år kommet snigende, men trods mange initiativer, så betaler langt de fleste danskere fortsat med kontanter eller Dankort i butikkerne.
Danske Bank er ved at udrulle MobilePay til erhverv mens teleselskabernes fællesorganisation 4T, der står bag betalingsløsningen Paii, også kæmper for at gøre forbrugernes pengepung digital.
– Web-TV: Det tager flere år at udbrede Paii
Selvom det virker, som et langt sejt træk er direktøren for 4T og Paii ikke i tvivl om, at området står overfor et regulært gennembrud.
– ”En stor af danskerne har deres mobil på sig. Der begynder at komme flere vedkommende tjenester, som erstatter din fysiske pung, så du kan klare en hel arbejdsdag, uden at have din pung med. Du vil se et stort gennembrud for brug af mobilen til mange forskellige tjenester,” siger Peter Bredgaard, direktør i 4T til MereMobil.dk.
4T: Det sker snart
Han er overbevist om, at mobilen i flere sammenhænge, kan bruges til eksempelvis betaling.
– ”Jeg tror ikke det varer så lang tid. Det handler om, at du rent faktisk oplever at du kan bruge den når du skal bruge den – lige om med Dankortet. Du kan i alt væsentlighed, ganske snart, klare dig med mobiltelefonen,” fortæller Peter Bredgaard.
4Ts direktør vil ikke komme med et bud på, hvornår ”snart” er. Han mener dog, at der vil ske en god udvikling inden for en horisont på seks måneder.
– Apple arbejder på betalingsløsninger til mobilen
Nets og bankerne har fornyeligt meldt ud, at der i 2015 bliver mulighed for at betale med mobilen i supermarkederne. Det vil ifølge Ritzau kunne ske, når også de fysiske Mastercards og Visa kort kommer til at indeholde en NFC-chip.
Mere til historien
Ved alle betalingsmidler er der omkostninger, som i sidste ende skal betales af forbrugerne. Enten via gebyrer eller prisstigninger på varerne. Senest har MobilePay mødt kritik fra De Samvirkende Købmænd, der mener at MobilePay er for dyrt for forretningerne.